EP (kval) – Šeško vodi Sloveniju ka Nemačkoj - Da li će Krstajić "preživeti" novu katastrofu Bugara?!

Autor: Mladen Heleta
subota 14.10.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Bugarska ne može nikog da pobedi.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Fudbaleri Slovenije napravili su veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Oni su u sedmom kolu grupe H, na prepunim "Stožicama" u Ljubljani, savladali Finsku sa 3:0, revanširali joj se za junski poraz u Helsinkiju i pobegli joj za četiri boda na tabeli.

Slovenci su sada lideri grupe sa 16 bodova iz sedam mečeva, Danci imaju 13 iz šest, Finci 12 iz sedam, a Kazahstanci 12 iz šest mečeva. Severna Irska i San Marino su daleko od borbe za prva dva mesta koja vode u Nemačku.

Osetili su ljubitelji fudbala u Sloveniji da je došao trenutak da se njihova reprezentacija vrati na neko veliko takmičenje posle 14 godina, ispunili su stadion do poslednjeg mesta i imali su šta da vide.

Izabranici Matjaža Keka su nadigrali Fince, a apsoluti heroj bio je sjajni mladi napadač Lajpciga Benjamin Šeško, koji je bio dvostruki strelac.

Šeško je u 16. minutu pogodio iz penala za 1:0, a onda je u 28. minutu dobio idealan pas u prazan prostor od Šporara, nakon kiksa Ivanova, izašao sam pred golmana Hradeckog u punom trku i rutinski ga matirao, za 2:0.

U drugom poluvremenu su Finci imali nekoliko odličnih šansi, ali je Jan Oblak pokazao zašto je jedan od najboljih golmana sveta.

Kazna za promašaje Finske stigla je u 93. minutu, kada je Janža postavio konačnih 3:0.

Večeras u ovoj grupi igraju Danska - Kazahstan.

U grupi G, u kojoj igra Srbija, su Bugari dotakli samo dno i izgubili od Litvanije u Sofiji sa 2:0. Obe ekipe su odavno izgubile šanse da se bore za mesto u Nemačkoj, a teško će selektor Bugarske Mladen Krstajić sačuvati posao posle ovog debakla.

Kraev je u 42. minutu dobio drugi žuti karton, Bugari su ostali sa desetoricom, a Litvanci su materijalizovali igrača više. Pijus Sirvis je dao dva gola u 45. i 55. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke