EP (kval) - Španci sigurni, spektakl u Glazgovu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.11.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbudljivije bilo na "Hempden parku".

ABA Liga/Dragana Stjepanović
ABA Liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Reprezentacije Španije i Škotske izborile su plasman na EURO 2024. godine iz kvalifikacione grupe "A".

Španci su trijumfom kod kuće protiv Gruzije potvrdili prvo mesto u grupi, dok je Škotska na svom terenu osvojila bod u susretu sa Norveškom, što je Škotima bilo dovoljno za drugo mesto.

Selekcija Španija je večeras u Valjadolidu savladala Gruziju sa 3:1.

Povela je "crvena furija" u već u četvrtom minutu. Odličan centaršut uputio je Feran Tores iz slobodnog udarca i pronašao Martina Le Normanda na drugoj stativi, kome nije bilo teško da loptu iz neposredne blizine smesti u protivničku mrežu.

Izjednačila je Gruzija posle samo šest minuta i to preko prve zvezde time Hviče Kvacarchelije. Fudbaler Napolija pobegao je štoperima Španije i rutinski postigao pogodak za svoj nacionalni tim.

Bolan trenutak za Španiju, ali i Barselonu, dogodio se u 26. minutu kada je vezista Gavi zbog povrede morao da napusti teren, a čini se da ga očekuje duža pauza.

Ipak, to nije omelo Špance da u drugom poluvremenu stignu do trijumfa.

Igrao se 55. minut kada je Feran Tores iskoristio asistenciju Hosea Gaje i doveo Špance do vođstva.

Sve je bilo rešeno 18 minuta pre kraja kada je defanzivac Gruzije Luka Lokošvili postigao autogol nakon centarušta rezerviste Jamala.

Spektakularan meč gledali smo u Glazgovu gde je domaća Škotska remizirala sa Norveškom, bilo je 3:3.

Poveli su gosti, koji su večeras igrali bez dvojice najboljih igrača Erlinga Halanda i Martina Edegora, već u drugom minutu golom Arona Denuma, da bi u 13. minutu Džon Mekginiz penalaporavnao rezultat.

Do nove prednosti Norveška je stigla u 20. minutu pogotkom Jorgena Strand Larsena, da bi njegov saigrač iz defanzive Leo Ostigard vratio egal autogolom u 33. minutu.

Nastavljeno je sa golovima i u drugom delu. Škoti su konačno poveli u 59. minutu pogotkomStjuarta Armstronga, a bod Norveškoj doneo je Mohmed Eljunusi četiri minuta pre kraja susreta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke