EP (kval) - Srbija još čeka, Jovetić "plesao", Crna Gora slavila, odluka u nedelju!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 16.11.2023.
22:37
Izvor: Sportske.net

Ne daju se Crnogorci.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Crne Gore savladali su Litvaniju u Podgorici rezultatom 2:0, u pretposlednjem kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

To znači da Srbija još uvek nije obezbedila plasman na EURO, dok je Crna Gora sačuvala makar teoretsku šansu da to uradi.

Srbiji je u nedelju potreban makar jedan bod protiv Bugarske u Leskovcu, a Crnogorcima igra samo pobeda protiv već kvalifikovane Mađarske u Budimpešti, uz poraz Srba od Bugara.

Selektor Miodrag Radulović večeras nije mogao da računa na Savića i Marušića, ali su njegovi izabranici rutinski odradili posao sa Litvancima, na krilima raspoloženog kapitena Stevana Jovetića.

Poveli su već u trećem minutu, kada je Radunović probio po levoj strani, proigrao Jovetića u kaznenom prostoru, a ovaj na briljantan način odložio loptu nazad za Edvina Kuča. Usledio je pravi "projektil" igrača Balkanija iz Suve Reke sa 18 metara i efektan pogodak, za 1:0.

Imao je domaćin još nekoliko lepih situacija u prvom poluvremenu, nije uspeo da duplira prednost, ali jeste u 48. minutu, kada je Driton Camaj uposlio Stevana Jovetića, a ovaj, u svom stilu, sjajnim udarcem levom nogom zatresao mrežu, za 2:0.

Do kraja više nije bilo uzbuđenja, pa je domaća selekcija rutinski sačuvala stečenu prednost.

Dakle, Mađarska je već u Nemačkoj i sada je samo pitanje Srbija ili Crna Gora? Naš tim ima mnogo veće šanse i nadamo se da u nedelju neće biti nikakvih iznenađenja.

Mečevi u Leskovcu i Budimpešti počeće u 15 sati.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke