EP U19 - Englezi slave kornere i finale!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
19:08
Izvor: Sportske.net

Slovačka na Svetskom prvenstvu.

EPA-EFE/Frank Augstein
EPA-EFE/Frank Augstein

Povezane vesti

Fudbaleri Engleske savladali su Italiju sa 2:1 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva za omladince koje se održava u Slovačkoj.

Italija je bila bolje u prvom poluvremenu. "Azuri" su sjajnim presingom brzo dolazili do lopte u opasnoj zoni po gol Engleza. To im se isplatilo u 13. minutu. 

Pogrešio je desni bek Kofi, soborio Fabija Miretija u svom šesnaestercu i skrivio jedanaesterac. Vezista Juventusa preuzeo je odgovornost i pogodio sa penala za vođstvo Italijana.

Englezi nisu uspeli da se oporave od ovog primljenog pogotka sve do odlaska na odmor. Italijani su bili bolji rival i zasluženo imali prednost pred nastavak utakmice.

Sve se promenilo u drugom delu. Visok presing i jak tempo izmorio je italijanske omladince, pa više nije bilo pritiska na poslednju liniju "gordog albiona". Englezi su ubacili u brzinu više i počeli da pritiskaju rivala u potrazi za izjednačenjem

To im se isplatilo u 58. minutu, kada je rezervista Aleks Skot u svom prvom dodiru sa loptom pogodio za izjednačenje nakon odlično izvedenog korenera Devajna.

Nastavili su Englezi da dominiraju, igrao se 82. minut, kada je još jednom sjajno izveo korener Devajn, a štoper Liverpula Džerel Kuansa pogodio za pobedu i plasman Engleske u finale EURO-a.


Protivnik Engleskoj u finalu biće bolji iz meča Francuska - Izreale koji se igra u 20 sati.

Domaćin Slovačka savladala je Austriju sa 1:0 u meču baraža i plasirala se na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Indoneziji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke