Ludnica na EP - "Lale" u 90+, Španci posle 120 minuta u polufinalu!

Autor: Sportske Net
ponedeljak 31.05.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

Holandija i Španija su prvi finalisti EP za mlade.

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Povezane vesti

Fudbaleri Holandije i Španije plasirali su se danas u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su savladali selekcije Francuske i Hrvatske. 

Holanđani su nešto bolje otvorili meč i pokazali inicijativu odmah na startu. Posle 15 minuta na terenu, ,,trikolori” su prvi put stigli do kaznenog prostora protivnika kad je Ikone pokušao ozbiljnije da pripreti, ali je defanzivna linija holandskog tima uspela da odbrani gol. Ubrzo je na drugoj stani Spens šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila pored gola. Nastavili su presing Holanđani, uputivši još jedan šut, kojoj je francuska odbrana odolela.

U 23. minutu Upamekano je doveo Francuze u vodstvo. Korner je izveo Dijabi, a fudbaler Lajpciga sjajno skočio i glavom zatresao mrežu.  U samom finišu prvog dela usledila je možda najbolja prilika za ,,lale”. Klajvert je na 15-ak metra od gola, ušao između štopera francuskog tima i šutirao, ali previsoko.

Tek što je prošlo pet minuta u drugom delu susreta, Holanđani su stigli do izjednačenja. Harui je uputio oštar šut po sredini da bi se lopta odbila do Boadua, koji je postigao gol.

Ikone je u 66. minutu imao priliku da dovede ,,plave” u vodstvo, ali se lopta odbila od stativu. Nastavili su Francuzi da ugrožavaju mrežu golmana Bijlova, ali falila je bolja završnica. Auar je primio dug pas u šesnaestercu i glavom pokušao da stigne do vodstva, međutim rezultat se nije promenio.

U poslednjim sekundama utakmice Holandija se plasirala u polufinale. Boadu je u trećem minutu nadoknade savladao golmana za konačnih 2:1.

U Mariboru je slavila Španija. ,,Crvena furija” bila je bolja od Hrvatske posle produžetaka.

U prvih 45 minuta nije viđen nijedan gol, iako je Španija bila konkretnija.

Jedini strelac za španski tim bio je Havi Puado u 66. minutu. Hil je prošao po levoj strani i dodao precizan pas u fudbaleru Espanjola, koji je bio nekoliko metara ispred gola i uputio precizan šut uz levu stativu za vodstvo i pobedu svog tima. 

Izgledalo je kao da je sve gotovo, dok Giljamon nije preoštro startovao, a sudija svirao penal. Hrvatska je izjednačila u 94. minutu preko Ivanušeca i izborila produžetke.

Puado je definitivno heroj Španije. U 110. minutu napadač se probio do kaznenog prostora i pogodio u desni golmanov ugao za 2:1. 

Holandija čeka pobednika na meču Danska-Nemačka, dok će Španija igrati protiv boljeg iz duela Portugal – Italija.

Druga dva četvrtfinala igraju se od 21 sat. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke