EP U21 - "Azuri" i Španci prošli u četvrtfinale!

Autor: Stefan Matić
utorak 30.03.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Očekivani rezultati.

EPA-EFE/SANDI FISER
EPA-EFE/SANDI FISER

Povezane vesti

Italija - Slovenija 4:0

"Azuri" su osigurali drugo mesto u grupi B i plasman u četvrtfinale šampionata Evrope za mlade. Večeras su savladali Sloveniju rezultatom 4:0. U meču gde su imali i polovičan učinak iz penala. 

Prednost je doneo Mađiore već u 10. minutu. Već u 19. minutu Raspadori na asistenciju Ranijera udvostručuje vođstvo "azura". U strelce se upisao i Kutrone, trenutni napadač Valensije je pogodio u 25. minutu iz penala. Imao je Kutrone penal i u 45. minutu, ali ovaj put bez uspešne realizacije. 

Svoje grešku je ispravio posle pet minuta igre posle pauze, to je 4:0 - Kutrone pogađa na asistenciju Raspadorija. Ubedljiva pobeda je bila dovoljna tek za drugo mesto u grupi B. 

Italijani završavaju meč sa igračem manje, Markiza dobija drugi žuti karton u 82. minutu.

Španija - Češka 2:0

"Crvena furija" je bila ubedljiva na terenu, ali su se mučili da postignu gol. Dobre šanse u prvom delu igre imali su Viljar i Monkajola, ali je Jedilička bio odličan na golu reprezentacije Češke. 

Gol dolazi u 69. minutu, Gomez odličnom golom donosi zasluženo vođstvo Španiji. 

Kasnije je šansu imao i Puado za 2:0, ali ovog puta se stativa isprečila. Španci dolaze do 2:0, Gomez svojim drugim golom overava pobedu u 78. minutu. 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke