EP U21 - Belgijanci i Holanđani imaju svašta da ponude, Gruzijci šokirali Portugalce

Autor: Nemanja Janošev
sreda 21.06.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Odličan meč.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Fudbaleri Belgije i Holandije odigrali su meč bez golova u prvom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Sjajnu utakmicu odigrali su veliki rivali i komšije Belgijanci i Holanđani. Otvoren duel, sa dosta prilika, ali epitete igrača susreta moraće da uzmu dvojica golmana Marten Vandervurt i Bart Verburgen, inače obojica članovi belgijskih velikana Genka i Anderlehta.

Mnogo poznatih imena igra za dva tima, među njima su i reprezentativci Belgije Lois Openda i Šarl de Ketelare koji nastupaju za Lans, odnosno Milan. Upravo su njih dvojica imali izuzetnu priliku da u prvom poluvremenu donesu Belgijancima prednost kada je De Ketelare pasom spoljnim delom kopačke proigrao brzonogog špica Lansa, a ovom je Verburgen "skinuo" zicer. 


Bilo je tu još situacija kada se Verburgen isticao, pre svega u nastavku kada je zaustavio novu stopostotnu priliku Balikviše posle pasa Opende. 

Holanđani su pretili posle akcija Brobija i Tejlora, a zatim i Svena Mijnansa čiji je udarac odbranio Vandervurt.

Na kraju, prava šteta što smo ostali uskraćeni za golove, ali utakmica je bila i te kako gledljiva.

U istoj grupi, šokanatan početak turnira imali su Portugalci koji u ovoj generaciji imaju igrače poput Nuna Tavareša, Pedra Neta, Vitinje, Fransiska Konseisasa... Njih su sa 2:0 savladali Gruzijci u Tbilisiju koji je jedan od gradova domaćina. Gagua i Sazonov su realizovali asistencije Georgija Catiašvilija.

Ukrajinci su sa 2:0 pobedili Hrvatsku u okviru grupe "B".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke