EP (U21) - Izraelci porušili Sneška u Tbilisiju za nacionalnu istoriju

Autor: Nemanja Janošev
subota 01.07.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Bilo je bez golova posle 120 minuta.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Izraela do 21 godine plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva za mlade pošto su na stadionu "Boris Paičadze" savladali Gruziju nakon boljeg izvođenja penala.

Domaća selekcija koja je čitav turnir imala abnormalnu podršku nacije nije uspela da zadrži mirnoću u penal-seriji i tako Izraelci ostvaruju istorijski uspeh jer nikada pre nisu došli ovako daleko. Štaviše, nikada nisu prošli ni grupnu fazu...

Izraelci su bili ti koji su kreirali više izglednijih prilika u prvom poluvremenu. Prvo je Dor Turgeman lepo gađao, a nakon njega i Oskar Gluok koga je u egzekuciji sprečio sjajni golman Valensije Mamardašvili.

Upravo je čuvar mreže Valensije imao nekoliko odličnih reakcija na svom golu čime je unosio sigurnost u svoj tim. Međutim, posle 120 minuta igre to nije bilo dovoljno da domaća selekcija u Tbilisiju ode među četiri najbolja tima.

Azarov, Davitašvili i Moiscrapišvili postigli su tri pogotka za Gruziju, Gagua i Kvadađiani su bivali neprecizni, dok su Izraelci stoprocentnim učinkom trijumfovali za polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke