EP (U21) - Mudrik plesao, Sudakov presudio Francuzima za polufinale!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 02.07.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Ukrajinci fenomenalni!

EPA-EFE/ALEX NICODIM
EPA-EFE/ALEX NICODIM

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Ukrajine plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je danas pobedila Francusku rezultatom 3:1.

Francuzi su poveli u 19. minutu posle prelepe akcije i asistencije Barkole, koju je još lepšom završnicom krunisao Rajan Čerki za 1:0.

Međutim, tada su Ukrajinci dodali gas i do poluvremena potpuno preokrenuli stvari u svoju korist. 

Najpre je u 32. minutu Mudrik pobegao Kaluluu, koji je zakasnio i oborio ga u šesnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Sudakov i pogodio za 1:1.

Tu nije bio kraj, jer su Ukrajinci u 44. minutu zasluženo preokrenuli. Ponovo je Mudrik bio u centru pažnje, maestralno je uvideo i proigrao Sudakova koji je u situaciji jedan na jedan lako pogodio za 1:2.

Francuzi su u drugom poluvremenu krenuli u ofanzivu, ali nisu uspeli da se vrate u meč. U 81. minutu rezervista Vahi je pogodio mrežu posle odbitka, ali je VAR utvrdio da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Sve je bilo gotovo u 86. minutu posle nove lepe akcije Ukrajinaca, Nazarenko je proigrao Bondarenka, a ovaj bocnuo preko golmana za 1:3.

Ukrajinci su do kraja sačuvali vođstvo i zasluženo se plasirali među četiri najbolje ekipe. U polufinalu sastaju se Engleska i Izrael odnosno Španija i Ukrajina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke