EP U21: Rumuni gaze ka četvrtfinalu, Slovenija ispustila pobedu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 27.03.2021.
20:00
Izvor: Sportske.net

Istočni susedi preokrenuli protiv Mađarske.

EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Rumunije napravila je veliki korak ka četvrtfinalu Evropskog prvenstva za igrača do 21 godine pošto je u komšijskom derbiju u Budimpešti slavila protiv Mađarske 2:1.

Prvo poluvreme meča grupe A proteklo je u velikoj nervozi i čak šest žutih kartona domaćih igrača od kojih su dva rezultirala isključenjem Adriana Zoke u 42. minutu.

Uprkos brojčanom zaostatku Mađari su stigli do vođstva u 56. minutu kada je Andras Conka postigao gol pošto je ostao sam u protivničkom petercu.

Rumuni su samo 14 minuta nakon primljenog gola stigli do izjednačenja kada je Aleksandru Irinel Matan postigao izvanredan gol nakon fine solo-akcije i udarca sa 16 metara iskosa.

Brojčanu prednost Rumunu su materijalizovali za tri boda u 87. minutu kada je pobedonosni gol postigao defanzivac Aleksandru Papaskanu.

Učinio je to pošto se najbolje snašao nakon kornera ubacivši loptu u padu.

Rumuni su ovom pobedom stigli do četvrtog boda, bod manje uz utakmicu više od Nemačke koja će večeras igrati protiv Holandije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Mlada fudbalska reprezentacija Slovenije ispustila je priliku za važnu pobedu pošto je u Celju ispustila vođstvo protiv Češke odigravši samo 1:1.

Strelac vodećeg gola na meču grupe B bio je 20-godišnji napadač Maribora Aljoša Matko u 32. minutu pošto se najbolje snašao nakon konfuzije u kaznenom prostoru rivala.

Česi se nisu predavali pa su do remija stigli u 85. minutu kada je Nik Prelec postigao autogol.

Slovenija je posle ispuštene pobede ostala na poslednjem mestu, dok su Česi stigli do jednog boda i nalaze se na drugom sve dok Španija i Italija ne okončaju drugo kolo.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke