EP (U21) - Španci "petardirali" Ukrajince i zakazali finale sa Englezima

Autor: Milovan Longinov
sreda 05.07.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

"Crvena furija" zasluženo u finalu.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je večeras u Bukureštu pobedila selekciju Ukrajine rezultatom 5:1.  

Početak utakmice uopšte nije najavljivao rasplet koji se kasnije dogodio, pošto je u 13. minutu Mudrik upisao novu asistenciju, ovaj put za Bondarenka za 0:1. 

Ipak, Špancima je bilo potrebno 10 minuta da preokrenu rezultat. U 17. minuru Ruiz je iskoristio asistenciju Viktora Gomeza za 1:1. Već u 24. minutu bilo je 2:1, pošto je Sanset iskoristio asistenciju Baene za 2:1.

Iako je kasnije rezultat bio ubedljiv u korist Španije, Ukrajinci su imali nekoliko velikih prilika, a najveću Sikan u 35. minutu kada je Arnau Tenas maestralno intervenisao. 

Nakon toga, usledila je trostruka kazna u drugom poluvremenu. U 54. minutu Blanko je pogodio za 3:1 i najavio katastrofu Ukrajine.

U 68. minutu pogodio je Aimar Oroz za 4:1, a potom je u 78. Sitijev Serhio Gomez postigao novi efektan pogodak posle asistencije Abela Ruiza za 5:1.

Španci su do kraja spustili ritam, sačuvali rezultat i zakazali veliko finale sa Engleskom u subotu od 18.00 u Batumiju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke