EP za mlade: Danci "šiju" sve redom, pirova pobeda Engleza

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 31.03.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Skandinavci stoprocentni.

EPA-EFE/Tamas Vasvari HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tamas Vasvari HUNGARY OUT

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Danske nastavila je za izvanrednim partijama na Evropskom prvenstvu pošto je u kompletirala grupnu fazu sa maksimalnim učinkom nakon pobede od 3:0 protiv Rusije.

U meču odigranom u mađarskom Sombathelju lider grupe C stigao je do pobede protiv Rusije nakon dva gola u razmaku od samo jednog minuta.

Za prva dva pogotka velike zasluge idu vezisti Brondbija Jasperu Lindstromu, koji je zabeležio dve asistencije.

Najpre je uposlio Jakoba Bruna Larsena koji je već u 10. minutu zatresao mrežu "zbornaje" nakon odlične asistencije kroz sredinu, a već u sledećem minutu na semaforu je stajalo 2:0 kada se u strelce upisao Andres Drejer nakon sjajnog prodora Lidstroma.

Uprkos sigurnom vođstvu Dancu se nisu zaustavili pa su do kraja meča postigli još jedan pogodak kada se u strelce upisao Karlo Holse u 90. minutu.

U drugom meču grupe Francuska je uspela da dođe do druge uzastopne pobede i plasmana u četvrtfinale trijumfom protiv Islanda u Đeru 2:0.

Golove za "trikolore" postigli su Mateo Genduzi u 17. i Odsone Eduar u 38. minutu.

Maksimalan učinak u grupi i plasman u četvrtfinale obezbedila je selekcija Portugala koja je u ljubljanskim "Stožicama" ubedljivo slavila protiv Švajcarske sa 3:0.

Već u trećem minutu Portugalce je u vođstvo doveo Diogo Lukaš Keiroš, a posao je delovao završen kada je u 60. minutu Trinkao postigao pogodak za 2:0.

Pet minuta kasnije konačnih 3:0 postavio je Fransisko Kanselo čime je Portugalu potvrdio ubedljivu pobedu i maksimalan učinak pred početak naredne faze.

Osim Portugala odlazak među osam najboljih selekcija na Starom kontinentu izborila je i reprezentacija Hrvatske koja je sa 2:1 izgubila od Engleske, ali je zbog bolje gol-razlike izborila prolaz dalje.

Golove za Gordi Albion u Koperu postigli su Eze u 12. minutu i vezista Liverpula Kurtis Džons u 74. minutu.

Ključni gol za "vatrene" postigao je defanzivac Lila Domagoj Bradarić, koji je bio nedovoljan za pobedu, ali jeste za prolaz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke