Epilog debakla - Budućnost ima novog trenera, otišao i Delibašić, smanjuju se plate...

Autor: Darko Mitrović
petak 30.07.2021.
20:21
Izvor: Sportske.net

Važne odluke donela je uprava podgoričke Budućnosti.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, posle pravog debakla u dvomeču sa HB Toršavnom sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Ligu konferencija, podgorička Budućnost je suočena sa neminovnim kadrovskim promenama u klubu.

Klub se danas oglasio zvaničnim saopštenjem u kom je potvrđeno da Mladen Milinković više nije šef struke njihovog kluba, a sa njim odlazi i Andrija Delibašić koji je obavljao ulogu pomoćnog trenera. Delu igrača biće smanjene plate, a za novog trenera izabran je Aleksandar Nedović koji na dužnost stupa u ponedeljak.

U nastavku prenosimo kompletno saopštenje Budućnosti ovim povodom.

''Fudbalski klub Budućnost obaveštava javnost da se sporazumno i prijateljski rastao sa šefom stručnog štaba Mladenom Milinkovićem i Andrijom Delibašićem.

Milinković je za nepune dve godine sa našim klubom osvojio tri trofeja (dve titule, jedan Kup), dok je Delibašić kao pomoćnik za nepune tri godine učestvovao u osvajanju četiri pehara (dve titule, dva Kupa) - te lepe stvari ne može da ospori ni bolan oproštaj od Evrope.

Na sastanku unutar kluba je odlučeno da novi trener 'plavih' bude Aleksandar Nedović, koji će sa svojim pomoćnikom Miletom Radulovićem preuzeti ekipu u ponedeljak. Takođe, na sastanku koji je održan večeras u prostorijama kluba, rebalansom budžeta je smanjena plata jednom delu igrača.

Naša Budućnost sutra od 20.00 časova igra protiv Mornara pod Goricom u okviru 2. kola domaćeg šampionata, a ekipu će voditi kondicioni trener Nikola Vukčević i trener golmana Božidar Vuksanović.

Na kraju, klub i predsednik Veselin Mijač se još jednom zahvaljuju Milinkoviću i Delibašiću na predanom radu, istorijskom uspehu osvajanjem duple krune prethodne sezone i svim mogućim rekordima i želi im sve najbolje u nastavku karijere'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke