Epilog haosa u Budimpešti, UEFA pokreće postupak protiv Murinja, Rome i Sevilje!

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.06.2023.
17:55
Izvor: Sportske.net

Neko će morati da odgovara...

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija UEFA pokrenula je danas disciplinski postupak protiv trenera Rome Žozea Murinja zbog vređanja sudije Entonija Tejlora nakon što je njegov tim poražen u finalu Lige Evropa od Sevilje.

Roma je u sredu uveče u Budimpešti posle izvođenja jedanaesteraca izgubila od Sevilje u finalu Lige Evropa, a Murinjo je posle utakmice najpre na konferenciji za novinare oštro kritikovao Tejlora, a potom ga je sačekao na parkingu stadiona i vređao ga.

Portugalac je u više navrata opsovao i rekao "sramota", pre nego što su sudije ušle u autobus.

Tokom utakmice Murinjo je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, a Tejlor je u više navrata opominjao ekipe i igrače na rezervnim klupama, pošto četvrti sudija Majkl Oliver nije uspevao da održi kontrolu.

Pored toga, sudiju Tejlora i njegovu porodicu je kasnije na aerodromu u Budimpešti maltretirala i vređala grupa navijača Rome, ali UEFA to neće uzimati u obzir pošto se njena nadležnost završava na stadionu.

UEFA je, uz postupak protiv Murinja, pokrenula postupke i protiv oba kluba zbog niza prekršaja među kojima su upad na teren, bacanje pirotehničkih sredstava i neprikladnog ponašanja timova.

U posebno napetom finalu Lige Evropa koje je trajalo više od tri sata, sudija Tejlor pokazao 13 žutih kartona igračima, što je najviše u jednoj utakmici u Ligi Evropa. Od toga sedam su dobili igrači Rome, što je rekord finala.

On je tokom dva poluvremena nadoknadio više od 25 minuta, zbog odugovlačenja i povreda igrača.

UEFA nije navela kada će disciplinsko veće odlučivati o ovim slučajevima.

Sevilja je osvojila Ligu Evropa pošto je posle jedanaesteraca pobedila Romu sa 4:1, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke