Eraković bi dugo da ostane u Zenitu: ''Ne znam Srbina koji ne voli Rusiju''

Autor: Darko Mitrović
subota 26.08.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Odlično se snašao u novom klubu.

https://en.fc-zenit.ru/
https://en.fc-zenit.ru/

Povezane vesti

Srpski reprezentativni štoper, doskora član Crvene zvezde Strahinja Eraković ovog leta je započeo svoju internacionalnu karijeru.

U transferu vrednom 7 miliona evra, preselio se u ruski Zenit, gde se odmah ustalio u startnoj postavi i pokazao da će biti veliko pojačanje za tim iz Sankt Peterburga.

Posle pet zvaničnih nastupa u dresu Zenita, Eraković je dao opširan intervju za ruski ''Sport Ekspres'', odakle smo izdvojili neke od njegovih izjava.

''Bio sam siguran u svoj izbor, a čim sam dobio ponudu od Zenita, odmah sam odlučio da se preselim ovde. Želeo sam da se okušam u jačoj ligi i siguran sam da je to bila ispravna odluka. Zenit je veliki klub, a u Evropi se uvek priča o njemu pa ni u današnjim uslovima nisam razmišljao o tome. Tek sam stigao u Rusiju i sada ne vidim razloga da razmišljam o dalekoj budućnosti, jer se nadam da ću mnogo godina provesti u Sankt Peterburgu. Potpuno fokusiran na Zenit'', izjavio je Eraković.

Odmah je shvatio da je konkurencija u ruskoj Premijer ligi mnogo jača nego u Srbiji i to mu prija, baš kao i život u Rusiji.

''Ne znam nijednog Srbina koji ne voli Rusiju. Mislim da je ruska liga jača od srpske, a ovde je sve na višem nivou nego u mojoj domovini. Ima mnogo jakih klubova i nema lakih pobeda. Svaka utakmica je poprilično teška''  zaključio je Strahinja Eraković. 

Sada mu je u novoj sredini lakše, jer mu dolaze i članovi porodice, ali nedostaje mu pas...

''Zove se Tokio, već tri godine živi sa nama. Svaki dan zovem svoje ljude, i oni mi snime video kako on tamo živi. Naravno, voleo bih da dođe ovde, ali problem je što se engleski buldozi ne mogu prevesti avionom, a kopnom je veoma teško i daleko. Nedostaje mi Tokio jer sam vezan za njega. Ali generalno volim pse. U proleće, na utakmici Kupa Srbije sa Sremskom Mitrovicom, pas je istrčao na teren. Igrači i sudije su zbunjeno gledali dok je hodao po travnjaku, a ja sam shvatio da se pas jednostavno uplašio – zgrabio sam ga i mirno izneo van terena'', podsetio je Eraković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke