Erakovićeve muke na domaćem debiju, Zenit šokantno poražen!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 06.08.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net

Dinamo slavio u Sank Peterburgu.

twitter
twitter

Povezane vesti

Fudbaleri petostrukog uzastopnog šampiona Rusije Zenit iz Sankt Peterburga poražen je od Dinama iz Moskve kod kuće sa 3:2 u meču trećeg kola ruske Premijerlige.

Srpski štoper Strahinja Eraković debitovao je pred domaćom publikom i bio starter u ekipi Zenita, ali se nije proslavio, baš kao i njegovi saigrači večeras.

Dinamo je poveo već u drugom minutu kada Ngamaleu u petercu domaćih pronašao Konstantina Tjukavina, koji se iskrao iza leđa Erakoviću i doveo Moskovljane u vođstvo.

Samo sedam minuta kasnije Zenit je izjednačio, i to autogolom štopera gostiju Fabijana Balbuene.

Sjajni Tjukvain ponovo je pobegao odbrani Zenita u 33 minutu i u gol pretvorio sjajnu asistenciju Balbuene, čini se da Eraković u ovoj situaciji nije bio na svom mestu.

Izgledalo je da će Zenit "izvući" bod kada je u 90. minutu  Ivan Sergejev izjednačio na 2:2.

Ipak, to nije bio kraj drame u Sankt Peterburgu. U trećem minutu sudijske nadoknade veznjak Zenita Vilmar Barios zaradio je crveni karton, a to je Dinamo iskoristio na najbolji mogući način.

Igrao se 96. minut kada je gost iz Moksve postigao pogodak vredan tri boda i velikog trijumfa.  Laksalt je centrirao, a veliku radost Moskovljanima doneo je Vjačeslav Grulev.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke