"Erupcija" ispod Vezuva - Napoli ponizio Juventus, "Maradona" čeka "Skudeto"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.01.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Pobeda veka za Napolitance.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Postoje trenuci kada realnost nadmaši najlepše snove, takav je večeras za sve Napolitance i navijače kluba sa juga Italije.

Fudbaleri Napolija savladali su najvećeg rivala Juventus sa ubedljivih 5:1 u velikom derbiju 18. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su ovom pobedom pokazali da su najbolji tim u ligi i sa ogromnih 10 poena više sačekaće utakmicu prvog pratioca Milana koju "rosoneri" igraju sutra protiv Lećea u gostima. 

Sa druge strane Juventusovi snovi o tituli večeras su raspšeni u "dimu" Napuljske "petarde", cilj Alegrijevog tima biće mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Napoli je poveo u 14. minutu kada je Politano centrirao sa desne strane, Kvarckelija uhvatio volej, Ščensni zaustavio njegov udarac, a Osimen koji je sjajno pratio akciju glavom samo ubacio loptu u mrežu.

Mogao je Juventus do izjednačenja u 21. minutu kada je Rahmani poklonio loptu Di Mariji, Argentinac šutirao sa nekih dvadesetak metara, Meret je ostao nemoćan, ali je Napolitance sačuvala prečka.

Bio je Juventus bolji od primljenog gola, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja, a onda je Spaletijev tim zadao novi udarac.

Igrao se 39. minut kada je Osimen isprovocirao grešku Bremera i poslužio Kviču Kvarackeliju koji postiže drugi pogodak za domaćina.

Uspeo je Juventus da smanji prednost do kraja prvog dela. U 42. minutu dobar dupli pas odigrali su Di Marija i Milik, Argentinac je iskoristio slabu reakciju odbrane Napolija ipogodio Meretov gol.

Drugo poluvreme proteklo je u potpunoj dominaciji Napolija. 

Posle deset minuta igre u nastavku Kvarckelija je iz kornera proigrao neometanog štopera Rahmanija, a ovaj udarcem snažnim udarcem ostavio Ščensnog bez šanse.

Nije ovo bilo veče "bjankonera, a još manje štopera Bremera. Opet je Brazilac napravio kardinalnu grešku, dodao loptu Kvarckeliji,a Gruzijac sjajnim centaršutem pogodio "u trepavicu" Osimena za ubedljivih 4:1.

Konačnih i za Juventus bolnih 5:1 postavio je Eljif Elmas u 72 minuta, nakon što je lepim driblingom iz igre izbacio Kostića.

Srpski reprezentativac odigrao je čitav meč za goste, ali baš kao i ostali saigrači neće po dobrom pamtiti današnji dan.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke