Espanjol potučen u Madridu, Real je novi šampion Španije!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 30.04.2022.
18:10
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda kraljevskog kluba.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida novi su šampioni Španije pošto su na svom terenu rutinski opravdali ulogu favorita i slavili protiv Espanjola 4:0 u 34. kolu španske La lige.

Real je pripretio već krajem trećeg minuta kada je udarac Marijana Dijaza izblokiran, a isti fudbaler je nedugo zatim pogodio stativu posle udarca glavom nakon prekida.

Dijaz je zapretio glavom i polovinom poluvremena, ali je njegov uadarac na asistenciju Luke Modrića završio pored gola.

Real je poveo u 33. minutu pogotkom Rodriga posle asistencije Marsela. Nakon izvanredne kombinacije dvojice Brazilaca, ovaj mlađi je sjajno pogodio dalji ugao Espanjolovog gola i doneo vođstvo Realu.

Deset minuta kasnije Rodrigo je postigao je drugi gol na meču i rutinskom egzekzucijom je doneo veliku prednost kraljevskom klubu pre odlaska na odmor.

U 56. minutu sve je bilo gotovo kada je Marko Asensio rutinski pogodio gol Espanjola za velikih 3:0 u korist kraljevskog kluba, stigavši tako do desetog pogotka u ligi ove sezone.

Početkom 72. minuta sve je bilo gotovo kada se u strelce upisao Isko nakon rutinske egzekucije posle asistencije Karima Benzeme.

Ipak, pogodak španskog veziste je poništen jer je Rodrigo bio u ofsajdu, pa je rezultat od 3:0 ostao na snazi.

U 81. minutu Real je ipak stigao do četvrtog gola pošto se u strelce upisao Benzema, koji je vešto iskoristio asistenciju Vinisijusa i levom nogom rutinski pogodio bliži ugao gola Dijega Lopeza.

Real je 25. pobedom u ligi stigao na plus 17 u odnosu na Sevilju četiri kola pre kraja sezone, a čak i u slučaju da Barselona savlada Majorku i probije se do drugog mesta, kraljevski klub će imati ogromnih 15 bodova viška i sve je spremno već sada slavlje u Madridu.

Real je po 35. put šampion Španije! 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke