EURO 2021 - Dva predviđena domaćina gube organizaciju?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.03.2021.
14:59
Izvor: Sportske.net, Beta

Pandemija pravi probleme...

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Povezane vesti

Gradovi Glazgov i Dablin mogli bi da izgube organizaciju utakmica na Evropskom fudbalskom prvenstu ovog leta, pošto škotska i irska vlada još nisu pružile garancije o povratku navijača na stadione.

Evropsko fudbalsko prvenstvo održaće se ovog leta u 12 gradova. Do početka takmičenja ostalo je manje od 100 dana, a Evropska fudbalska unija (Uefa) želi da svaka država domaćin do 7. aprila preda planove za organizaciju, uključujući i povratak navijača, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Organizatori su saopštili da se nadaju da će se turnir održati prema planu, u 12 gradova.

Uefa je zabrinuta da bi mogla da oduzme domaćinstvo Glazgovu i Dablinu, pošto škotska i irska vlada još nisu poslale garancije. Ukupno četiri utakmice bi trebalo da se odigraju na Hempden Parku u Glazgovu i Aviva stadionu u Dablinu.

Prema jednom izvoru sa informacijama o planiranju turnira, položaj navijača je trenutno "vrlo loš", pošto su škotska i irska vlada odredile stroge mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Škotska sekretarka za zdravstvo Džin Frimen rekla je u sredu da je velika stvar za zemlju to što može da bude deo Evropskog prvenstva, ali da prisustvo navijača zavisi "od svih nas koji se pridržavamo pravila", pada broja obolelih i vakcinacije.

Škotska vlada je svesna potrebe za razjašnjenjem situacije, pa će u narednih nekoliko dana biti više informacija, naveo je BBC.

Fudbalski savez Irske je prošle nedelje saopštio da planira navijače na utakmicama Evropskog prvenstva u Dablnu, ali je priznao da će ostati domaćin samo ako bude mogao da garantuje da će navijačima biti dozvoljeno prisustvo.

Irska vlada zabranila je prisustvo navijača najmanje do 5. aprila.

Britanska vlada saopštila je da će do 10.000 gledalaca biti dozvoljeno na engleskim stadionima od sredine manja, a neograničeni broj od 21. juna.

Britanski premijer Boris Džonson rekao je početkom nedelje da bi Engleska mogla da organizuje i više od sedam utakmica koliko se sada planira na Vembliju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke