EURO (kval) - Škotska bajka zasenila Halanda, remi u derbiju bivšeg SSSR-a

Autor: Ivan Cvetković
subota 17.06.2023.
20:01
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18 časova, danas su odigrane tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

EPA-EFE/Fredrik Varfjell
EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Povezane vesti

Reprezentacija Škotske ostvarila je pobedu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto je u Oslu savladala ekipu Norveške rezultatom 2:1.

Izabranici Stiva Klarka napravili su novi podvig nakon velikog trijumfa nad Špancima, te slavili protiv favorizovanih Norvežana koje je predvodio Erling Haland.

Upravo je fudbaler Mančester sitija i doveo domaći tim u vođstvo posle penala u 61. minutu igre koji je i iznudio, međutim u samom finišu meča dogodio se veliki preokret.

Napadač KPR-a Lindon Dajks iskoristio je smušenost odbrane Norvežana i spretno sproveo loptu iza leđa Nilanda u 87. minutu.

Nije prošlo ni 120 sekundi kada su Škoti stigli do totalnog preokreta, lepu timsku akciju je posle dodavanja Dajksa golom krunisao Keni Meklin čim su Ostrvljani sačuvali prvu poziciju u grupi A sa maksimalnih devet bodova.

Španija je druga sa tri osvojena boda i utakmicom manje, Norvežani posle tri meča imaju jedan bod, slede Gruzija sa jednim i poslednjeplasirani Kipar koji je bez bodova.

U okviru kvalifikacione grupe F, Azerbejdžan i Estonija odigrali su nerešeno 1:1.

Gosti su u Bakuu poveli golom Rauna Sapinena u 27. minutu, da bi Anton Krivotsijuk poravnao rezultat u 62. minutu.

To su ujedno bili i prvi bodovi za ove dve reprezenacije na dnu tabele grupe F, Švedska i Belgija imaju po tri, a Austrija šest.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke