EURO (kval.) - Slovenija zaustavila Dance, Glazer primio komičan gol, Mihaila "utišao" Švajcarsku!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.06.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja...

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Fudbaleri Slovenije i Danske remizirali su 1:1 u meču četvrtog kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Slovenija je odigrala sjajnu utakmicu u Ljubljani i bila bliža pobedi protiv favorita.

Poveli su Slovenci u 25. minutu preko napadača Andraža Šporara, ali je bod gostima doneo napadač Atalante Rasmus Hojlund pogotkom u 42. minutu.

U drugom meču iste grupe Kazahstan je kao gost iznenadio Severnu Irsku i slavio sa 1:0 golom Abeta Ajmbetova u 89. minutu.

Izrael je u utakmici grupe I kao domaćin bio bolji od Andore sa 2:1.

Domaći su poveli u 42. minutu golom Raza Šloma, ali je Moldavija stigla do izjednačenja deset minuta kasnije preko Berta Rosasa, ovom golu prethodio je veliki kiks strelca prvog pogotka za domaće Šloma koji je u mat poziciju stavio novog golmana Crvene zvezde Omrija Glazera. Pobedu Izraelu doneo je saigrač Aleksandra Mitrovića u Fulamu Manor Solomon golom u 61. minutu.

Standings provided by Sofascore

Pravo čudo večeras napravili su Rumuni koji su do 90. minutua gubili sa 2:0 protiv Švajcarske u gostima, ali su na kraju stigli do boda u grupi I.

Golove za Švajcarsku postigao je vezista BazelaZeki Amduni u prvom delu, da bi veliki bod Rumunima doneo sjajni napadač Parme Valentin Mihaila golovima u 90. i trećem minutu sudijske nadoknade.

U poslednjem meču iste grupe Belorusija je savladala tzv. Kosovo sa 2:1.

Standings provided by Sofascore

Jedina utakmica grupe D Turska je na svom terenu bila bolja od Velsa sa 2:0. Golove za domaćina postigli su Umut Najir u 72. i Arda Gular osam minuta kasnije, prethodno je Hakam Čalhanoglu promašio penal za domaćina. Vels je igrao sa igračem manje od 41. minuta, jer je direktan crveni karton dobio Džo Morel.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke