Everton igrao za Liverpul, Vest Hem sve dalje od Lige šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
19:26
Izvor: Sportske.net

Komšijska pomoć "karamela".

 EPA-EFE/Justin Tallis
EPA-EFE/Justin Tallis

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema sve dalje su od plasmana u Ligu šampiona pošto su u 35. kolu Premijer lige poraženi na svom terenu od Evertona 1:0.

Strealac jedinog gola, kojem su se obradovali i navijači Liverpula, bio je engleski napadač Dominik Kalvert-Luin u 24. minutu pošto je majstorski iskoristio sjajnu loptu u prostor Bena Godfrija.

Samo četiri minuta kasnije oprobao se i Gilfi Sigurdson čiji udarac u rašlje iz slobodnog udarca je krajnjim naporom odbranio Lukaš Fabijanski.

Everton je do poluvremena mogao i da uveća prednost da je Ričarilson iskoristio sjajan solo-prodor, a to je pred odlazak na odmor mogao da kazni Benrahma čiji udarac glavom je završio malo iznad prečke.

Najbliži izjednačenju Vest Hem je bio u 61. minutu kada je Vladimir Kufal pogodio stativu i propustio šansu da vrati "čekićare" u meč.

Do kraja meča Everton je imao još jednu priliku za gol, ali je King pogodio stativu, što se nije odrazilo na gubitak bodova, pa će i dalje zadržati realne šanse da se do kraja sezone izbore za evropska takmičenja.

Trijumfu Evertona obradovali su se navijači Liverpula, čiji tim zaostaje svega bod za Vest Hemom, ali i šest za Lesterom koji je najgoreplasirani tim od onih koji se nalaze na mestima za Ligu šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke