Everton nije ni sanjao da će se ovako radovati opstanku, Junajted sve bliži Ligi Evrope!

Autor: Nemanja Janošev
subota 09.04.2022.
15:26
Izvor: Sportske.net

Još jedno razočaranje za Junajted.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona pobedili su Mančester junajted sa 1:0 (1:0) u 32. kolu Premijer lige.

Ulog utakmice bio je ogroman za oba tima. Domaćin je imao imperativ pobede kako bi pobegli što dalje od opasne zone i Barnlija, dok je Junajtedova želja Liga šampiona.

Tim Ralfa Rangnika sa nešto više poleta počeo je meč, pripretio preko Rašforda kada je Džordan Pikford morao da se istegne i odbrani udarac, a to se ispostavilo kao najbolja šansa za gostujući sastav na utakmici.

Nisu delovali povezano, sa mnogo grešaka u dodavanjima, dok je Everton isprva svoj fokus usmerio na kontranapade. Ali, iako je Junajted delovao za nijansu konkretnije, "karamele" su bile te koje su povele. Rišarlison je bio na levom krilu, želeo je da pronađe Ivobija koji se bolje snašao u duelu sa Matićem i lopta je došla na ivicu kaznenog prostora domladog Entonija Gordona koji je gađao, pogodio Megvajera i David de Hea je bio matiran. Delovalo je da je De Hea bio na toj lopti, te da bi ona završila na rukama Španca, no Megvajer se isprečio...

Imao je Everton mnogo energije, pretili su do kraja prvog dela, ali do promene rezultata nije došlo. Za svaku loptu su se borili kao da je život i smrt u pitanju, što u biti i jeste za tim iz Liverpula.

Mogao je Mančester junajted do poravnanja u trećem minutu nadoknade kada je Kristijano Ronaldo šutirao, a Džordan Pikford refleksno reagovao i tako učinio da "Gudison" eruptira i barem za sada ne plaši se ispadanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke