Everton opstao, Totenhem bez Evrope ostao - "Ludnica" u Premijer ligi za kraj!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 28.05.2023.
19:31
Izvor: Sportske.net

Fenomenalno i dramatično popodne u Engleskoj.

@Everton/Twitter
@Everton/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona opstali su u Premijer ligi pošto su savladali Bornmut sa 1:0 u poslednjem kolu. 

Sve oči javnosti bile su uprte u donji dom Premijer lige budući da se najneizvesnija bitka vodila za opstanak. Lids je bio u najlošijem položaju i bilo je neophodno da savladaju Totenhem kojem je trebala pobeda za potencijalnu Evropu i da se nadaju porazu Vile. Evertonu su tri boda garantovala ostanak u eliti, dok se Lester molio za trijumf protiv Vest Hema, te porazkaramela” u duelu sa Bornmutom. 

Sve je išlo dobro po “lisicebudući da su poveli lepim golom Harvija Barnsa u 34. minutu. Tada je to značio opstanak za njih. Međutim, naGudisonu” se u 57. minutu dogodila promena koja je oduševila domaće navijače. Volej koji je uhvatio Dukure pocepao je Traversovu mrežu za erupciju oduševljenja u plavom delu Liverpula.


Lester je u međuvremenu preko Vuta Fasa došao do 2:0 i praktično sigurne pobede, ali u prilog im nije išao rezultat saGudisona”. Everton je izdržao do kraja uz dosta tenzija i čak 10 minuta nadoknade i tako su opstali u Premijer ligi. 

Najveća zabava viđena je u Sautemptonu gde je odavno prežaljenom domaćinu gostovao Liverpul. I jedni i drugi su znali svoje pozicije pred poslednje kolo, pa je tako sa dosta rasterećenja odigran ovaj meč.  

I, već posle 15 minuta, Liverpul je imao dva gola prednosti preko Žote koji je iskoristio kiks Lavije, a zatim je usledila i majstorija Roberta Firmina za 0:2. Međutim, do kraja prvog poluvremena, Sautempton preko Džejmsa Vord-Prausa, a potom i Kameldina Sulemane poravnava. Goleada se nastavila na početku drugog dela igre kada je ponovo Sulemana postigao sjajan gol za preokret! Odbrana Liverpula se raspala i Armstrong domaćinu donosi i četvrti gol. Bila je to još jedna katastrofalna reakcija golmana Kvivina Kelehera koji je bio najslabija figura susreta. No, Liverpul se nije predavao i u dva minuta preko Gakpa i Žote dolazi do 4:4! 

Zanimljivo je bilo i u Birmingemu na utakmici Aston Vile i Brajtona. Znamo da ove dve ekipe preferiraju ofanzivan fudbal i ispunili su očekivanja. Daglas Luis i Oli Votkins obradovali su domaće fanove, da bi meč u neizvesnost vratio Deniz Undav nakon što je izbegao ofsajd “za dlaku”. Vili je bilo neophodno da trijumfuju kako bi naredne sezone bili deo društva koje igra Ligu konferencija. 

Arsenal više nije bio pod pritiskom, a kada je tako, onda pokažu svoje pravo lice... Razbili su Vulvse naEmirejtsu” sa 5:0 golovima Granita Džake (dva), Bukaja Sake, Gabrijela Žezusa i Jakuba Kiviora. 
 
Mančester junajted je savladao Fulam sa 2:1 golovima Sanča i Fernandesa, a prethodno je Tete doneo prednost gostima. Imao je gost šansu da dođe do drugog gola preko Aleksandra Mitrovića, ali David de Hea je odbranio penal srpskom napadaču. 

Dakle, da sumiramo – U Ligu šampiona će: Mančester siti, Arsenal, Njukasl i Mančester junajted. U Ligu Evrope idu Liverpul i Brajton, dok će predstavnik Engleske u Ligi konferencija biti Aston Vila. Iz Premijer lige ispali su Sautempton, Lids i Lester. 

Rezultati:  

Arsenal – Vulvsi 5:0 (3:0) 
Aston Vila – Brajton 2:1 (2:1) 
Brentford - Mančester siti 1:0 (1:0) 
Čelsi - Njukasl 1:1 (1:1) 
Kristal Palas – Notingem Forest 1:1 (0:1) 
Everton – Bornmut 1:0 (0:0) 
Lids – Totenhem 1:4 (0:1) 
Lester – Vest Hem 2:1 (1:0) 
Mančester junajted – Fulam 2:1 (1:1) 
Sautempton – Liverpul 4:4 (2:2)
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke