Everton pobedio i stigao Liverpul!

Autor: Milovan Longinov
subota 20.02.2021.
20:26
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda!

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona pobedili su Liverpul rezultatom 2:0 (1:0) u velikom derbiju "Mersisajda".

Prvo poluvreme bilo je košmarno za Liverpul, jer je već u trećem minutu Ričarlison iskoristio asistenciju Džejmsa Rodrigeza za 0:1.

Liverpul je posle primljenog gola dominirao, ali su prave prilike izostale. Nova loša vest za Liverpul dogodila se na isteku časa igre kada je zbog povrede morao da izađe Džordan Henderson, a zamenio ga je Filips.

Upravo je Henderson pre izlaska iz igre imao solidan pokušaj, ali ga je zaustavio Džordan Pikford.

Domaći su nastavili da dominiraju i u drugom poluvremenu, u jednom trenutku su imali posed lopte 80-20, ali je to bila nekako jalova dominacija. Everton je bio opasniji iz kontri, iz jedne je Ričarlison i postigao pogodak, koji je poništen zbog ofsajda.

Salah je imao šansu u 70. minutu, ali je ponovo zablistao Pikford. 

Konačni udarac Liverpulu zadali su Kalvert-Luin i Sigurdson. Posle kontre 10 minuta pre kraja, Ričarlison je spojio Kalvert-Luina sa golom, Aleksander-Arnold ga je oborio, a sudija pogledao VAR i potvrdio svoju odluku da pokaže na belu tačku. Siguran izvođač bio je Sigurdson za nedostižnih 0:2.  

Liverpul je krenuo u poslednju ofanzivu, Firmino je odlično šutirao, ali i pored gola. Potom je u nadoknadi probao i Vajnaldum, ponovo je bio odličan Pikford.

Everton je osvojio velika tri boda i sa pobedom sustigao Liverpul sa kojim sada deli šesto mesto na tabeli.

Ko bi rekao pre samo dva meseca da će Liverpul morati žestoko da se bori za plasman u Ligu šampiona, što će po svemu sudeći biti jedini cilj za Redse.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke