Everton u nevolji, ali Siti i Čelsi strepe od ispadanja!?

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.11.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Deluje neverovatno, ali postoje ozbiljne indikacije...

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Odluka Premijer lige da kazni Everton oduzimanjem deset bodova zbog kršenja finansijskih propisa podigla je mnogo bure na Ostrvu.

Veliku pažnju privukao je komentar nekadašnjeg finansijskog savetnika u Mančester sitiju Stefana Borsona koji tvrdi da ne bi bilo nemoguće da Siti i Čelsi ispadnu iz lige iz istog razloga.

"Bez zalaženja u detalje kazne Evertona, oduzimanje deset bodova zbog kršenja FFP nije pravična mera. Ukoliko se dokaže da su Siti i Čelsi uradili isto, njima bi zbog broja prekršenih propisa moglo da sledi i ispadanje iz lige", objavio je Borson na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, Mančester siti je i dalje pod lupom zbog kršenja FFP čak 115 puta, a vrhunac svega jeste činjenica da gubitak "građana" prelazi sumu od 250.000.000 funti koja je granica do koje se može poslovati s gubitkom.

Upravo je Everton i kažnjen zbog toga jer je u sezoni 2021-22 imao trogodišnji gubitak od skoro 372.000.000 funti.

Problem sa Čelsijem predstavlja kršenje pravila za vreme mandata Romana Abramoviča koje klub sada odbacuje, navodeći da optužbe "nemaju dodirnih tačaka sa aktuelnim vlasnicima kluba".

Stefan Borson je finansijski savetnik i bankar, a trenutno radi kao advokat zbog čega su njegove reči odjeknule širom Engleske.

Naravno, teško je očekivati da će se Premijer liga odlučiti za ovako drastičan iskorak i kazniti dva moćna kluba do te mere da ih izbaci iz lige, ali anonimni izvori Dejli mejla unutar PL navode da će organizacija posle ovakvih optužbi detaljnije pročešljati poslovanje Sitija i Čelsija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke