Evra ne prestaje da šokira, detalj o Vidiću iznenadio mnoge

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 25.10.2021.
18:30
Izvor: Sportske.net

Francuz izneo nepoznate detalje.

 EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Nekadašnji francuski fudbaler Patris Evra otkrio je u autobiografiji "Volim ovu igru" da je svojevremeno imao incident sa Nemanjom Vidićem zbog čega nisu govorili čak tri meseca.

Francuz je prošle nedelje mnoge iznenadio priznanjem da je kao maloletnik bio seksualno zlostavljan, ali to očigledno nije niti će biti sve pošto je danas stigla nova priča.

Bivši defanzivac Mančester junajteda je otkrio kako je svojevremeno nakon poraza od Liverpula došlo do konflikta sa srpskim štoperom.

"Pobedili smo Vest Brom u prvoj utakmici posle Olimpijakosa, ali smo onda kod kuće izgubili od Liverpula sa 3:0. Bio je to užasan rezultat. Dejvid je sazvao sastanak igrača odbrane narednog dana. Vidić se tek vraćao posle povrede i svi su znali da na kraju sezone odlazi u Inter. Dejvid je prešao preko svih defanzivaca i izabrao da kritikuje Vidića i Fila Džonsa za loše pozicioniranje. Iznenada, Nemanja je počeo da psuje na srpskom "Izvini, imaš li kakav problem", pitao je Mojes Nemanju", počeo je priču Evra, kojeg je Vidić optužio da zajedno sa Rafaelom igra suviše visoko.

Evra mu nije ostao dužan.

"Moraš da preuzmeš svoju odgovornost, Nemanja! Počeli smo da se svađamo, jedan drugog nismo čuli od dernjave, pokoškali smo se i odgurnuo sam ga. Dejvid je poludeo, rekao mi je da se smirim. Njegovi pomoćnici su nas razdvajali dok sam i dalje vikao na Nemanju sa onim "čekaću te posle treninga". Moj plan je bio da čekam Nemanju posle, jer mi Dejvidovi pomoćnici ne bi dali da mu se približim dok smo unutra. Znao sam da mogu da ga vidim na parkingu i tu smo mogli da nastavimo borbu, licem u lice", naveo je Evra.

Zatim je nastavio.

"Dok sam razmišljao o svom planu, jedan od trenera mi je rekao da Dejvid želi da me vidi u kancelariji. Bio je šokiran, mislim da nikada nije video dvojicu igrača u takvoj svađi. Rekao sam da mi je žao i da nisam smeo da gurnem Nemanju. "Odakle ti je došla ta snaga", nasmejao se Mojes i dodao "Ozbiljno, ne možeš sa Nemanjom tako". I dalje sam bio ljut, ali sam otišao kući i planirao kako da udarim Vidu sledećeg dana. Jedva da sam se smirio narednog jutra kada sam stigao na trening, ali nisam video Vidića ceo dan. Dejvid mi je rekao da ne radim ništa glupo i obećao sam da neću".

Mojes je dobio otkaz posle samo devet meseci, a Vidić i Evra su otišli put Italije na kraju sezone. Postali su rivali, pošto je Užičanin završio u Interu, a Francuz u Juventusu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke