Evrogolovi u Firenci, bod slaba uteha Napolitancima

Autor: Darko Mitrović
petak 17.05.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Remi koji više odgovara domaćinu.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

U prvoj utakmici pretposlednjeg, 37. kola italijanske Serije A, Fiorentina je na svom terenu remizirala sa Napolijem rezultatom 2:2 i tako zadržala osmu poziciju na tabeli koja vodi u Ligu konferencija.

Napoli je ostao na devetom mestu sa dva boda manje i uz utakmicu više od večerašnjeg revala, pa je gotovo izvesno da Napolitanci sledeće sezone neće igrati u evropskim takmičenjima.

Počelo je sjajno za ekipu Napolija koja je povela već u osmom minutu meča. Politano je odlično izveo korner sa leve strane, a u kaznenom prostoru domaćih Rahmani je bio viši u skoku od Milenkovića i preciznim udarcem glavom savladao golmana Teraćana - 0:1.

To vođstvo gostiju ostalo je na snazi do finiša prvog poluvremena kada je Fiorentina za samo dva minuta stigla do potpunog preokreta.

Igrao se 40. minut meča kada su domaći iznudili slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, a fenomenalno ga je izveo Biragi koji je loptu poslao pod prečku za izjdnačenje na 1:1.

Tek što su proslavili ovaj evrogol, domaći su postigli još jedan. Konfuziju u defanzivnoj liniji ekipe Napolija iskoristio je Enzola koji je na levoj strani osvojio loptu ispred kaznenog prostora, a onda je sa ivice šesnaesterca uputio precizan udarac po zemlji u donji levi ugao gola golmana Mereta - 2:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle dvanaest minuta igre u nastavku videli smo još jedan evrogol iz ''slobodnjaka''.

Ovoga puta je Kvarackelija majstorski izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, na dvadesetak metara od gola Fiorentine, živi zid je ''pukao'', a popularni ''Kvaradona'' je kroz tu ''pukotinu'', pored našeg Milenkovića poslao loptu u Teraćanovu mrežu - 2:2.

Finiš meča obeležila je i sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju, kada je najpre dosuđen penal za Fiorentinu kada je oboren Beloti, ali je posle intervencije iz VAR sobe i pregledanog snimka sudija Marketi poništio tu odluku.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke