Evropa bruji, Kragujevčanin je "novi vlasnik Barselone"!

Autor: Boris Jovanović
petak 15.04.2022.
07:41
Izvor: Sportske.net

Kao da nisu znali kakva je igračina naš "Tučko"!

Povezane vesti

Evropa se poklonila Filipu Kostiću. Srbin je tema dana nazivaju ga "novim vlasnikom Barselone".

Ono što "zastrašuje" su njegovi brojevi u sinoćnjem meču, imao je kontakt sa loptom 55 puta, dobio 12 duela, dao dva gola, uz jednu asistenciju. Uz to, pripremio je tri šanse saigračima, 3 od 4 puta je sjajno centrirao, od 4 udarca na gol su tri završila u okviru gola. 

Ovo je nestvarna partija, a nemački mediji podsećaju da je Filip Kostić ove godine dao gol i asistirao na dva najteža gostovanja Ajntrahta, u Bundesligi protiv Bajerna i sada protiv Barselone.

Nemački mediji kažu da je Kostić možda otkrovenje za Barselonu, ali da u Nemačkoj važi za jednog od najboljih spoljnih igrača Bundeslige, ali i generalno u ligama petice. 

Ređaju se epiteti "Mašina", "Leva noga za bogove", lokalni list "Frankurter Rundšau" je Srbinovu partiju nazvao savršenom, ne samo u napadu gde je rasturio rivala, već i na svojoj polovini gde je sjajno zatvorio bok. protiv Dembelea i Traorea. 

Ovo će biti četvrta sezona u nizu u kojoj Kostić ima više od 10 asistencija, a ove godine je dao i osam golova u Evropi.

Ono što je zanimljivo je da nije otišao iz Ajntrahta, ispostavilo se da je to za njega dobro, jer ga sada čeka sigurno transfer iz snova. Zaigrao je strašno na najvećoj sceni, ostala mu je još godina ugovora, "Orlovi" moraju da ga prodaju, i mogao bi da završi u većem klubu od Lacija pred čijim je vratima bio prošlog leta. 

Naravno, već su počele priče o transferu, nekoliko timova će tražiti levog spoljnog igrača, pominje se Totenhem, Konte je želeo popularnog "Tučka" dok je još bio u Interu.

Ali da sačekamo, zabava se za Kragujevčanina nastavlja, sledi polufinale protiv Vest Hema, poslednja prepreka na putu ka finalu u Sevilji. 

AdmiralBet ima nove kvote za osvajanje trofeja, Ajntrajt je na 6.40, vredi pokušati. Inače "Adleri" za vikend u Bundesligi igraju protiv Union Berlina, u nedelju, ali sada sve snage bacaju na Evropu. Iz ponude nemačkog šampionata izdvajamo izvedne golove u meču Leverkuzena i RB Lajpciga koji je takođe u polufinalu LE, eliminisali su Atalantu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke