FA kup - Solskjer konačno savladao Klopa, Bruno sa klupe izbacio Liverpul!

Autor: Stefan Matić
nedelja 24.01.2021.
19:53
Izvor: Sportske.net

Dosta sadržajniji derbi Engleske no prethodni.

EPA-EFE/Phil Noble
EPA-EFE/Phil Noble

Povezane vesti

Junajted slavio sa 3:2 na svom "Old Trafordu" protiv Liverpula. Konačno dobar derbi, "đavoli" stigli do prve pobede nad velikim rivalom još od marta 2018. godine. 

Dosta otvorena igra kod oba tima, bili su pokušaji, ali i greške na obe strane. 

Liverpul prvi dolazi do prednosti. Firmino sjajnim pasom razbija odbranu Mančestera, Salahu je ostala egzekucija i Egipćanin se odlučio za lob. Henderson nemoćan u 18. minutu. 

Prednost gostiju je potrajala tek osam minuta. Rašford šalje loptu, Milner je prekratak a Grinvud odlično koristi svoju prvu veliku šansu - 1:1 u 26. minutu

Mogao je Junajted i do preokreta pred kraj poluvremena. Alison blokira pokušaj asistencija Šoa, svoj šut je okušao i Pogba. Udarac Francuza završava pored desne stative. 

Samo tri minuta u nastavku i imao novi gol. Junajted preokreće rezultat, ponovo Rašford-Grinvud kombinacija. Ovog puta Markus vara Alisona za gol u 48. minutu i vođstvo domaćeg tima 2:1.

Milner je imao sjajnu šansu u 58. minutu, međutim u istom minutu iskusni igrač varkom tela odvlači odbranu Junajteda - lopta dolazi do Salahakoji je imao lakši deo posla. 2:2 u 58. minutu, svemu je kumovala velika greška Kavanija u dodavanju. 

Henderson je uspešno intervenisao i sprečio novo vođstvo "redsa", rezervni golman Junajteda brani šut Trenta a potom i Salaha. 

Junajted dolazi do još jednog vođstva, magijaBruna Fernandeša iz slobodnjaka - Alison prima gol u svoj ugao. 78. minut 3:2.  Par minuta kasnije Rašford promašuje odličnu priliku, engleski napadač je mogao da reši meč - Alison siguran. 

"Cveni đavoli" su mogli i do 4:2, ali Kavani pogađa tek stativu u 89. minutu.

Mančester Junajted večerašnjom pobedom prolazi dalje u osminu finala FA kupa gde ih čeka susret sa Vest Hemom. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vardar Wolf Kennel
Monday, 25.01.2021
09:23

Kako su se samo radovali utakmice odigranoj u Livepool PL prosle nedelje kad je zavrsio 0 : 0 , a bili su u pravu , jer je ipak Alison bio Man of The Mach Sve navijace Looserpoola koje poznajem bilo su presrecni na nula ..... Doslo je vreme za naplatu ! GO GO MAN UN !

avatar
Mirjevac
Sunday, 24.01.2021
21:59

Dok su sudije igrale za Liverpul on je osvajao, sad kad se Var ucvrstio i sudije nemogu vise da igraju za njega, oni sve redom gube! Sad se vidi da su slabi i da su otpisani da bilo sta osvoje luzeri, na celu sa Klopomm!

avatar
mrancic
Sunday, 24.01.2021
21:14

Mek Tominej neozbiljan pri iznosenje lopte i svog dela terena kao i spicevi.De Bek bled i neprimetan a i nisu mu davali loptu.Mora da zna da u Junajtedu opstaju koji ginu i uklapaju se u igru u PL

avatar
Adi237
Sunday, 24.01.2021
20:02

Eto da klop ne place da junajted igra zatvoreno eto otvoreno do kraja sta ce mu sad smetat mozda termin odigravanja utakmice...sad da vidim navijace liverpula hocel opet po varu da je var kako treba gledan mane bi dobio crvenik karton otvoren dzon i na stajnu nogu freda.

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 24.01.2021
20:00

Giganti se istresli na luzerpulu. Dali im jos prednost da vidimo sta mogu i oni nista. Steta sto Cavani nije dao gol. Luzerpul bio i ostao. GGMU!!!