FA kup - Vulvsi u produžecima izbacili Brentford, čudo Bristola protiv Vest Hema

Autor: Filip Rodic
utorak 16.01.2024.
23:16
Izvor: Sportske.net

Vrhunski mečeci treće runde.

AP/David Davis
AP/David Davis

Povezane vesti

Sudar klubova iz Premijer lige u trećoj rundi FA kupa nije razočarao. Vulvsi su uspeli da savladaju Brentford u drugom meču 3:2 tek posle produžetka. 

Kao što je posle prvih 90 minuta bilo 1:1, tako je i ovaj susret bio izuzetno izjednačen. Nejtan Kolins je u 13. minutu doveo goste u vođstvo. Nelson Semedo je izjednačio u 36. minutu.

Ponovno vođstvo je Brentfordu doneo Nil Mopaj u 52. minutu. Dvadeset minuta kasnije Nejtan Frejzer svojim golom opet svodi stanje na semaforu na egal. Usledeli su produžeci.

Čak se i prvi produžetak produžio, a upravo u tim minutima Mateus Kunja trese mrežu Brentforda i odvodi svoju ekipu dalje.

Član Čempionšipa Bristol učinio je veliko iznenađenje pobedom i ujedno eliminacijom Vest Hema. Revanš na "Eston gejtu" završen je sa 1:0 za drugoligaša i ukupnih 2:1 u korist Bristola.

Junak autsajdera bio je Tomi Konvej, koji je zatresao mrežu "Čekićara" već u trećem minutu. Vest Hemu je otežan posao posle direktnog crvenog kartona Saida Benrahme u 51. minutu. Zanimljivo je da su gosti imali veći posed lopte, a domaćini veći broj šuteva ka golu i u okvir gola.

Luton je kao gost i posle 0:0 na svom terenu uspeo da pobedi Bolton. Dion Čarls je u 11. minutu dveo Vondererse u prednost, pa je usledio preokret. Četiri minuta kasnije je Čong doveo Luton na 1:1, a pobedonosni gol je delo Ogbene u 57. minutu.

Birmingem slavi Kojija Mujošija, čiji je gol u trećem minutu sudijske nadoknade doneo trijumf nad Halom 2:1 (ukupno 3:2) i prolaz u drugu fazu.

Jedan od parova u 4. rundi biće upravo Birmingem-Luton.

U po imenima najslabijem susretu današnjeg rasporeda je Njuport izbacio Istlej 3:1 i sa ukupnih 4:2 se plasirao u sledeću rundu, gde dočekuju Mančester junajted. To će sigurno biti pre svega praznik za taj mali klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke