"Old Traford" je stvarno teatar snova - Junajted posle sedam golova bolji od Liverpula za polufinale FA kupa

Autor: Sportske Net
nedelja 17.03.2024.
19:09
Izvor: Sportske.net

Pobeda Ten Hagove karijere u Mančesteru.

EFE/ADAM VAUGHAN
EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su savladali Liverpul na "Old trafordu" 4:3 posle produžetaka.  

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, i to za tri minuta, koliko je "redsima" bilo potrebno da režiraju preorket. 

Junajted je imao priliku već u drugom minutu meča. Van Bisaka je dodao loptu do Maina u kaznenom prostoru, a ovaj je samo prosledio do golmana, međutim bio je to traljav i slab šut.

Salah u osmom minutu stvorio prvu dobru priliku za goste, kada je uputio jako centaršut, ali pored stative.

Junajed dolazi u vodstvo već iz narednog napada. Garnaćo je šutirao iz kaznenog prostora, ali golman je odbranio. Međutim, Mektominej je pokupio odbitak i samo prosledio loptu u gol za 1:0.

U 35. minutu Junajted je ponovo kreirao šansu preko Rašforda, koji je dodao u prostor, potom je ponovo Maino šutirao, ali Keleher odbranio.

Odmah potom Dijaz je uputio jako šut ka Onani, koji je bio odlično postavljen i odbranio.

Stigao je Liverpul do željenog gola. Endo je bio strelac, ali je dosuđen ofsajd jer je Salah prilikom pasa bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ispravili su se gosti vrlo brzo. Nunjez ze primio pas u kaznenom prostoru, pa prosledio loptu MekAlisteru, a ovaj uputio jak i precizan šut, koji Onana nije mogao da zadrži. Na semaforu je 1:1.

Totalni šok za Junajted. Nunjez je šutirao, Onana odbranio, ali je Salah pokupio odbitak i uhvatio golaman Junajteda nesnađenog, lopta se odbila od stativu za potpuni preokret Liverpula. Ovo je 13. pogodak Salaha protiv Mančester junajteda.

Onana je definitivno heroj Junajteda, pošto je i po povratku na teren odbranio veliku šansu Nunjeza, koji je prošao po denoj strani i šutirao, ali Kamerunac je ponovo bio odlično postavljen.

Nunjez je ponovo krenuo na gol Junajted, izbacio Varana iz koraka, ali je Onana još jednom fantastično reagovao i sačuvao rezultat. Nastavio je Liverpul ofanzivu ka golu Junajteda, međutim nije bilo promena na semaforu. 

"Vaskrsli" su domaći u 87. minutu kada je Garnaćo nekako uspeo da prosledi loptu do Antonija, koji napravio sebi dovoljno prostora, okrenuo se i poslao loptu pravo u gol za 2:2.

Odmah potom, Junajted je imao jako mnogo sreće, pošto je Eliotov šut zakačio stativu, inače bismo gledali gol utakmice. 

U 94. minutu Rašford je promašio šansu utakmice, praktično je bio sam ispred gola, ali je promašio čist zicer. 

U produžetku, Eliot je doneo novo vodstvo Liveprulu, ostao je praktično sam ispred šesnaesterca i jako šutirao, lopta je pogodila Eriksena, prošla kroz ngoe Mgvajeru i završila u mreži Onane za 3:2.

Nastavio se haos na "Old trafordu", a režirao ga je Markus Rašford. Konačno Markus nije promašio, već postigao gol iz kaznenog prostora za 3:3. 

I konačno, Mančester junajted je ponovo poveo u 120. minutu utakmice. Dva na jedan su krenuli Garnaćo i Dijalo u ofanzivu, potom je Dijalo dobio pas od saigrača u šesnaestercu i golman je bio nemoćan, 4:3. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke