FA Kup - Drame sa srećnim krajem za domaćine u Šefildu i Barnliju!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 07.02.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Dalje prošli Flitvud i Luton.

screenshot: Twitter.com
screenshot: Twitter.com

Povezane vesti

Veoma uzbudljivo bilo je u četiri ponovljene utakmice četvrtog kola engleskog FA Kupa, a plasman u narednu rundu ostvarili su svi domaćini Šefild junajted, Barnli, Flitvud i Grimszbi.

Sjajan meč viđen je u Šefildu gde je domaćin slomio otpor sjajnog petoligaša Reksama tek u nadoknadi vremena i slavio sa 3:1.

Šefild je poveo u 50. minutu golom Bosanca Anela Ahmedhodžića, gosti su izjednačili nakon devet minuta pogotkom sa "bele tačke" Pola Mjulina. Činilo se da će meč otići u produžetke, a onda se pojavio legendarni kapiten "oštrica" Bili Šarp i golom u 94. minutu odveo svoj tim na megdan Totenhemu. Dva minuta kasnije Norvežanin Sander Berger treći pogotkom samo je potvrdio trijumf Šefilda.

Mučio se i favorizovani Barnli na svom terenu protiv Ipsviča, ali je na kraju slavio sa 2:1.

Poveo je donedavni premijerligaš već u prvom minutu preko Nejtana Tela, a gosti su ekspresno izjednačili nakon samo dva minuta pogotkom Džordža Hrsta. Bilo je nerešeno sve do 94. minuta kada je na scenu ponovo stupio Tel i odveo Barnli u peto kolo FA Kupa.

Flitvud je pola sata pre Šefild junajteda i Barnli rešio svoj meč protiv Šefild Venzdeja i slavio sa 1:0. Gol odluke na isteku časa igre postigao je Španac Karlos Mendes Gomes.

Nikakve muke kada je u pitanju prolazak dalje večeras nije imao Grimzbi koji je sa ubedljivih 3:0 na svom terenu savladao Luton.

Sve je rešeno u prvom poluvremenu kada su domaći postigli sva tri gola. Prvi u devetom minutu delo je Harija Klifortona, drugi 20 minuta kasnije postigao je Danilo Orsi-Dadomam, a bi Deni Amos u trećem minutu nadoknade prvog dela zapečetio sudbinu Lutona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke