FA kup - Klopove suze, Liverpulova rapsodija i "petarda" u mreži Noriča za narednu rundu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.01.2024.
17:24
Izvor: Sportske.net

Goleada na "Enfildu".

@LFC
@LFC

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u osminu finala FA kupa pošto su danas na svom "Enfildu" pobedili Norič rezultatom 5:2. 

Bila je ovo prva utakmica nakon što je Jirgen Klop u petak saopštio da napušta klub na kraju sezone, te je u pravoj "liverpulovskoj" atmosferi, ekipa odigrala napadački i efikasno. 

Goleadu je otvorio Kertis Džouns, koji je već u 16. minutu iskoristio asistenciju MekKonela i glavom pogodio za 1:0. Ali, Norič je brzo uzvratio, pošto je u 22. minutu Gibson izjednačio na 1:1.

Liverpul je takođe brzo postigao drugi gol, pošto je u 28. minutu Darvin Nunjez posle asistencije Bredlija pogodio za 2:1, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog, Žota je pobegao odbrani i iskoristio lošu reakciju štopera Noriča, poslao loptu u dalji ugao za 3:1.

Onda je usledio povratnički 55. minut, kada se posle duge pauze na teren vratio Endi Robertson, uz njega su ušli i Van Dajk i takođe oporavljeni Dominik Soboslaj.

U 63. minutu upravo su rezervisti bili kreatori za 4:1, Soboslaj je izveo prekid, a Van Dajk sa 10 metara glavom pogodio mrežu

U 69. minutu efektan pogodak postigao je i Sains, koga je Van Dajk olako pustio i potcenio, usledio je sjajan šut sa distance uz stativu za 4:2

Za kraj, u poslednjim trenucima meča, u listu strelaca upisao se i Gravenberh koji je glavom postavio konačnih 5:2. 

Pogledajte kako je izgledao početak utakmice, kada se "Enfildom" orilo YNWA za Jirgena Klopa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke