FA kup - Konte doživeo novi šamar, ispao od drugoligaša i to zasluženo!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.03.2022.
23:26
Izvor: Sportske.net

Totenhem u kanalu...

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema eliminisani su iz FA kupa, pošto su večeras u gostima izgubili od Midlsbroa rezultatom 1:0, nakon 120 minuta borbe. 

Iako je Antonio Konte večeras izveo prilično jak sastav, pošto su igrali Kejn, Son, Kuluševski, Romero, Hejbjerg i Dajer, Midlsbro je u potpunosti bio ravnopravan rival.

Ekipa Krisa Vajldera nije se libila da napadne favorizovane goste i imala je konkretnije šanse.

U regularnom delu susreta najbolju je imao Kruks, koji je u 55. minutu gađao glavom, ali je poslao loptu za malo preko gola. Nakon desetak minuta oprobao je i Houson iz slobodnjaka, ponovo je bio za malo neprecizan.

Totenhem je bio prilično bezopasan, nije uputio nijedan ozbiljan udarac u okvir gola, pa se otišlo u produžetke.

U 104. minutu Midlsbro je najavio nove napade, Tavernije je imao veliku šansu, Ugo Ljoris je bio heroj Totenhema, ali samo na kratko. 

Na startu drugog produžetka, u 107. minutu, Koburn je izbegao ofsajd poziciju, iskosa sa desne strane je probušio Ljorisa za 1:0 i eksploziju na tribinama.

Totenhem je do kraja pokušavao da dođe do izjednačenja, najbolju šansu je imao u poslednjim trenucima meča, ali promene nije bilo.

Antonio Konte je tako doživeo novi šamar na klupi Totenhema i sada mora da se "vadi" u Premijer ligi, koja mu je jedina ostala. Makar plasman u Ligu Evrope, inače...

Ranije večeras plasman u 1/4 finale obezbedili su Kristal Palas i Mančester Siti. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke