FA kup - Lester iznenadio Bornmut, Njukasl se provukao na penale

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.02.2024.
23:47
Izvor: Sportske.net

Još dva učesnika četvrtfinala.

AP Photo/Dave Thompson
AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Fudbaleri Lestera i Njukasla plasirali su se u četvrtfinale FA kupa, posle trilera u Bornmutu i Blekburnu. 

Lester je kao gost pobedio Bornmut posle produžetaka rezultatom 1:0, dok je Njukasl takođe na gostovanju pobedio Blekburn nakon penala, posle 120 minuta bilo je 1:1.

Iako je Andoni Iraola izveo nešto slabiji sastav, pošto je odmor dobio najbolji igrač i prvi strelac Dominik Solanke, Bornmut je večeras stvarao prilike, ali nije uspeo da dođe do gola. Ali, ni Lester se nije libio da napadne, i uspeo je da nađe put do mreže. 

Ali, posle regularnih 90 minuta nije bilo golova, pa je odluka pala u produžetku. Preciznije, u 105. minutu kada je rezervista Fatavu, pošto je u 65. minutu zamenio Olbrajtona, iskoristio je asistenciju Ihenaća za 0:1. 

Drugi večerašnji meč između Blekburna i Njukasla takođe nije rešen posle 90 minuta, ali ni posle 120, posle kojih je bilo - 1:1.

U penal seriji za Blekburn su promašivali Smodiš u prvoj i Hijam u poslednjoj, dok je za Njukasl neprecizan bio samo Harvi Barns u drugoj, pa su "svrake" ipak uspele da se domognu naredne runde.

U regularnom delu susreta, Njukasl je poveo u 71. minutu kada je Gordon iskoristio asistenciju Almirona. Ali, prednost "svraka" trajala je svega osam minuta, pošto je u 79. Smodiš izjednačio na 1:1. 

Plasman u četvrtfinale u ponedeljak je obezbedio Koventri, a ranije večeras Mančester siti. 

U sredu su na programu preostali mečevi: 

Čelsi - Lids
Notinfem Forest - Mančester junajted
Vulverhempton - Brajton
Liverpul - Sautempton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke