FA kup - Lester u polufinalu, odbrana Junajteda za izučavanje!

Autor: Stefan Matić
nedelja 21.03.2021.
19:52
Izvor: Sportske.net

Tragikomična odbrana Junajteda.

AP Photo/Ian Walton
AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Lester bez većih muka savladao "crvene đavole" 3:1 - "Lisice" na Sautempton u polufinalu. 

Henderson je imao dosta posla na početku, golman Junajteda je bio odličan u 17. minutu. Vardi nije uspeo da dođe do pogotka. 

Ipak najveća pretnja Hendersonu pretila je od njegovih saigrača, Fred poklanja jednu loptu u samom šesnaestercu Ihenaču. Nigerijac koristi poklon, Lester vodi sa 1:0 od 24. minuta. 

Junajted je podigao nivo igre, ubrzo je stigao i gol gostiju. Van de Bek sjajno propušta loptu Grinvudu, mladi Englez izjednačuje na 1:1 u 38. minutu. Mogle su "lisice" ponovo do vođstva pet minuta kasnije, Perez je imao odličnu šansu, ali šut Španca ide pored stative. 

Početkom drugog poluvremena videli smo još jednu grešku odbrane Junajteda. Tandem Matić-Fred je samo odgledao Tielemansa, Belgijanac koristi ovu nemarnost i sjajnim šutem donosi novu prednost. Igrao se 52. minut - 2:1!

Samo par minuta kasnije Vardi je imao priliku, potom i Kastanje, ali bez trećeg gola domaćina. On dolazi tek u 78. minutu. 

Ihenačo je ostao sam poput duh, greška MekTominaja i odbrane - Keleči određuje putnika u polufinale, 3:1 u 78. minutu. 

Bruno je pokušao iz slobodnog udarca, Šmajhel siguran. 

Ranije je održan i žreb polufinala FA kupa. Čelsi će igrati sa Mančester Sitijem dok će Lester odmeriti snage sa Sautemptonom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke