FA Kup: Liverpul može bez Salaha i Manea, tu je Minamino!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.03.2022.
23:07
Izvor: Sportske.net

SJajna partija Japanca.

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Liverpul se pobedom protiv Noriča rezultatom 2:1 plasirao u četvrtfinale FA Kupa. 

Igrač utakmice bio je Japanac Takumi Minamino  koji je postigao oba pogotka za "crvene". Domaćin je meč počeo sa 10 novih igrača u odnosu na finale Liga kupa protiv Čelsija, samo je kapiten Džordan Henderson bio starter i večeras.

Liverpul je prvu priliku na meču imao u devetom minutu, sjajno je šutirao vezista Kurtis Džons, ali je prečka zaustavila njegov udarac. Uzvratili su gosti nekoliko minuta kasnije, šansu je imao Temo Puki, ali promene rezultata nije bilo.

Domaći su poveli u 27. minutu kada je Divok Origi sjajno uposlio Takumija Minamina, a ovaj doveo svoj tim do prednosti.

Dvanaest minuta kasnije Liverpul je poveo sa 2:0, opet se u šesnaestercu Noriča najbolje snašao Minamino i tako duplirao vođstvo svog tima.


Veliku priliku da "overi" pobedu domaćina imao je Aleks Okslejd-Čemberlen, on je sjajno šutirao na startu drugog dela, ali nije imao sreće, jer je lopta posle njegovog udarca pogodila u stativu.

Delovalo je da će Liverpul rutinski privesti meč kraju, ali je Norič stigao do izjednačenja u 76. minutu, Lukas Rup je postigao gol kojim je smanjio na 2:1.

Gosti su imali sjajni priliku da dođu do izjendačenja u 85. minutu i tako utakmicu odvedu u produžetke, ali je Alison sjajno odbranio udarac Džonatana Roua i "blindirao" prolaz Liverpula u narednu rundu kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke