FA kup - Murinjo strepeo do 86. minuta, a onda je Totenhem spakovao tri komada!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.01.2021.
22:40
Izvor: Sportske.net

Totenhem slomio poslednjeplasirani tim Čempionšipa.

Twitter/@SpursOfficial
Twitter/@SpursOfficial

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u narednu rundu FA kupa pošto su danas u gostima pobedili Vikomb rezultatom 4:1 (1:1).

Žoze Murinjo je meč počeo u kombinovanom sastavu, ali ga je završio u prilično snažnom, pošto je u drugom poluvremenu jureći rezultat uveo Hejbjerga, Kejna, Sona i Ndombelea.

Nije dobro počelo po Totenhem, pošto je u 25. minutu Davinson Sančez napravio grešku i loše izbacio loptu na koju je naleteo Onidinma i savladao Harta 1:0.

Totenhem je očekivano dominirao, a do izjednačenja je došao tek u nadoknadi prvog dela, kada je Lukas Mura centrirao, a Geret Bejl samo skrenuo u mrežu za 1:1.

Žoze Murinjo nije želeo da igra ponovljeni meč u gustom rasporedu, pa je odmah uveo Hejbjerga i ubrzo i Kejna, umesto Tangange i Karlosa Vinisijusa. 

Totenhem se i dalje mučio pa je Portugalac uveo i Sona i Ndombelea umesto Lukasa Mure i Lamele, i tada je njegov tim počeo da stvara šanse. Kejn je imao prvu, potom Son još dve, ali su bili neprecizni.

Domaći su se očekivano branili, a vest dana za ljubitelje fudbala širom sveta, u 72. minutu u igru je ušao najpoznatiji niželigaški fudbaler u Engleskoj - Adebajo Akinfenva. 

Ipak, Vikomb nije uspeo da izdrži žestok pritisak Totenhema. U 86. minutu najpre je Kejn imao veliku šansu, njegov udarac je odbranio golman Alsop, ali nije mogao na vreme da se postavi, pa je Vinks pogodio za 2:1.

Taj pogodak je potpuno demoralisao domaće, pa je Totenhem samo dva minuta kasnije postigao lagan pogodak. Son je bio asistent, a Ndombele pogodio prvi ugao za 3:1.

Tu nije bio kraj, pošto je poslednjim trenucima raspoloženi Ndombele pogodio prvi ugao sa desetak metara, nakon lepog driblinga za  konačnih 4:1.

Totenhem u narednoj rundi neće imati lak zadatak, pošto gostuje Evertonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Svi znaju sve
Tuesday, 26.01.2021
07:56

Ako možete malo da se informišete, pre nego što napišete tekst.Nema ponovljenog meča već se igraju produžeci i onda penali.Tako je od ove sezone zbog korone.Ako vec ne gledate mečeve pogledajte bar na rezultatima jer je dosta mečeva rešeno posle produžetaka ili penala.