FA kup - Najbolji Čelsi ove sezone dao tri gola na "Vila parku" za narednu rundu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.02.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

Odlični Čelsi.

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u osminu finala FA kupa pošto su večeras u ponovljenom meču razbili Aston Vilu na "Vila parku" rezultatom 3:1. 

Ekipa Maurisija Poketina večeras je na "Vila parku" odigrala najbolju partiju ove sezone. Poketino je izveo snažan sastav, baš kao i Unaj Emeri, ali je od početka izgledalo da su gosti raspoloženiji i organizovaniji. 

Već u 11. minutu Madueke je proigrao Galagelra koji je pokupio povratni pas i pogodio za 0:1.

Samo 10 minuta kasnije Čelsi je imao dva gola prednosti, nakon sjajne akcije koja je počela iz poslednje linije odbrane, lopta je stigla do Gusta, koji je u "trepavicu" pogodio Džeksona na petercu za 0:2.

Aston Vila je bila potpuno dotučena i nije uspela da se vrati u meč do poluvremena.

Domaće je potpuno dotukla majstorija Enca Fernandeza, koji je u 54. minutu namestio loptu na nekih 30 metara i izveo savršeni slobodnjak, pravo u rašlje za 0:3. 

Aston Vila je tek posle trećeg gola počela da stvara šanse, Emeri je uveo i Dijabija da razmrda napad, ali je Francuz promašio loptu iz izgledne situacije. 

Ubrzo je i Keš lepo pronašao Morena na drugoj stativi, ali je ovaj glavom gađao preko prečke. 

Aston Vila je u nadoknadi uspela da dođe makar do počasnog gola, posle uigrane akcije i povratne lopte, Dijabi je sa 20 metara od stative matirao Đorđa Petrovića za konačnih 3:1.

Vili je nedostajalo malo da u poslednjih stotinak sekudni postigne i drui gol, ali promene rezultata nije bilo, pa je Čelsi zasluženo u narednoj rundi, u kojoj će ugostiti Lids.  

U drugom večerašnjem susretu, takođe ponovljenom, Notingem Forest je uspeo da pobedi Bristol siti, ali tek nakon boljeg izvođenja penala. 

Posle regularnih 90 minuta bilo je 1:1, Forestu je prednost doneo Divok Origi u osmom minutu, ali je već u 14. Knajt izjednačio na 1:1. 

Taj rezultat je ostao aktivan i posle 120 minuta igre, pa su odlučivali penali, a jedini je promašio Bel u drugoj seriji, dok su za Forest pogađali Gibs-Vajt, Hadson-Odoi, Vilijams, Niakate i Avoniji za plasman u narednu rundu. 

Parovi osmine finala: 

Blekburn - Njukasl
Čelsi - Lids
Bornmut - Lester
Koventri - Mejdstoun
Notingem Forest - Mančester junajted 
Liverpul - Sautempton
Vulverhempton - Brajton 
Luton - Mančester siti

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke