FA Kup: Napokon se "ukazali" Verner i Lukaku, i tako spasili Čelsi bruke!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.03.2022.
22:13
Izvor: Sportske.net

Belgijanac dao gol za pobedu.

 EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija slavili su posle preokreta na gostovanju Lutonu 3:2 i tako se plasirali u četvrtfinale FA Kupa.

Mendžer Čelsija Tomas Tuhel večeras je izveo kombinovani sastav posle finala Liga kupa prošle nedelje. To je bio veliki problem za šampiona Evrope večeras.

Hrabri Luton poveo je već u drugom minutu. Sjajno je iz kornera centrirao Luk Beri, a najboji je u skoku bio defanzivac Ris Burk i majstorskim golom glavom doveo svoj tim u vođstvo.

Čelsi je do izjednačenja došao u 27. minutu, kada je Saul Nigez postigao svoj „prvenac“ u dres Čelsija na asistenciju Tima Vernera.

Lukaku je nekoliko minuta kasnije imao dobru priliku da preokrene rezultat, ali je njegov udarac sjajno odbranio rezervni golman domaćih Isted koji je zamenio povređenog Stira.

Luton se odbranio, a zatim zadao novi udarac favorizovanom rivalu. Sjajnu akciju šestoplasirane ekipe Čempionšipa golom je krunisao napadač Hari Kornik i tako oduševio domaću publiku.

Čelsi je žestoko napadao i pristiskao rivala od starta drugog poluvremena, ima preko 80 odsto poseda lopte, ali većih prilika nije bilo, sve do 68. minuta kada je Ruben Loftus-Čik sjajno uposlio Tima Vernera, a ovaj fantastično primio loptu i poslao je u mrežu Lutona za 2:2.

Verner je igrao odlično večeras, njegova sjajna asistencija Romelu Lukakuu i još bolja realizacija Belgijanca doneli su potpuni preokret velikom favoritu u 78. minutu. 

Tako je Čelsi „preživeo“ Luton i plasirao se u četvrtfinale FA kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke