FA kup - Potpuno ludilo u Koventriju, šokiran Njukasl!

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.01.2023.
20:58
Izvor: Sportske.net

Eliminacija Njukasla već na startu.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Odigrano je još pet mečeva u okviru FA Kupa, nakon pređašnjeg celodnevnog programa.

Najluđa utakmica odigrana je u Koventriju, gde je na "Bilding sosajeti areni" gostovao Reksam, inače klub koji je u vlasništvu popularnog glumca Rajana Rejnoldsa.

Vodio je Reksam posle sat vremena igre sa čak 4:1 na ovom gostovanju golovima Dalbija, Lija, O'Konora i Malina, a potom je nagovešten potpuni sunovrat domaćih posle crvenog kartona Panca.

Činilo se da je utakmica rešena, no Koventri nije želeo da se preda pa su Viktor Đokeres i Kejsi Palmer uveli meč u neizvesnu završnicu. Na žalost po njih, bajkovitog povratka nije bilo.

Premijerligaški derbi odigrali su Brentford i Vest Hem i tim Dejvida Mojesa konačno je došao do nešto veće pobede iako je Tomas Frank izveo kombinovani tim.

Gol odluke delo je Saida Benrahme, inače bivšeg fudbalera Brentforda. Nije se radovao kada je postigao prelep pogodak sa distance posle oduzete lopte Visi.

Najveće iznenađenje dogodilo se na "Hilzborou" gde je Šefild Venzdej pobedio Njukasl sa 2:1. 

Izveo je Edi Hau potpuno drugi sastav sa povratnikom Aleksanderom Isakom, ali oni nisu uspeli da naprave razliku. Posle sat vremena igre su šansu dobili Migel Almiron, Kiran Tripije i Bruno Gimaraeš i upravo je Brazilac dao nadu Njukaslu da mogu da izbegnu eliminaciju, ali to nije bio slučaj.

Brentford - Vest Hem junajted 0:1 (0:0)
Koventri - Reksam 3:4 (1:3)
Grimsbi Taun - Barton Albion 1:0 (0:0)
Luton Taun - Vigan 1:1 (1:1) - igra se revanš
Šefild Venzdej - Njukasl 2:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke