FA kup - "Rolerkoster" Čelsija sa Lesterom i preokret sa igračem manje

Autor: Filip Rodic
nedelja 17.03.2024.
15:49
Izvor: Sportske.net

Bilo je svega.

AP/Nick potts
AP/Nick potts

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija savladali su Lester sa 4:2 u četvrtfinalu FA kupa.

"Plavce" je u prednost doveo Mark Kukurelja u 13. minutu laganom egzekucijom u praznu mrežu, nakon što je veći deo posla obavio Nikolas Džekson.

Asistent kod prvog nije postao strelac drugog gola, pošto mu je Jakub Stolarčik odbranio penal u 26. minutu. 

Rahim Sterling se ispravio za veliki promašaj u kontri presečenom loptom i asistencijom za Kola Palmera u 45+1. minutu. Čelsi je otišao na veliku pauzu sa dva gola prednosti.

Sitaucija se zakoplikovala posle autogola Disasija u 51. minutu. Neverovatno kako je uspeo da sa skoro polovine terena, pod pritiskom presinga igrača Lestera, promaši Roberta Sančeza na ivici kaznenog prostora i dugu loptu pošalje u mrežu.

Onda jedna mjastorija Stefija Mavididija u 62. minutu za egal. "Biciklica" dribling u stilu brazilskog Ronalda i efektna završnica.

Posle komplikacija je došao ozbiljan problem za Čelsi, pošto je Kalum Dojl kao poslednji igrač odbrane načinio prekršaj za direktan crveni karton u 73. minutu.

Spas je došao u vidu pogotka Karnija Čukvuemeke u drugom minutu sudijske nadoknade. Valja istaći hladnokrvnu asistenciju petom Kola Palmera, "deteta" Lestera, u prelomnoj akciji za pobedu domaćina.

Trijumf je "boldovao" Noni Madueke u osmom minutu sudijske nadoknade.

Plasman su obezbedili Koventri, Mančester siti, ostaje još jedan učesnik iz duela Mančester junajteda i Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke