FA kup - Siti i Lester minimalcima do 1/4, Totenhem ispao posle penala!

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.03.2020.
22:39
Izvor: Sportske.net

Večeras su odigrana još tri meča pete runde FA kupa.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester Siti je gostovao na Hilsborou prvi put još od 2007. godine i minimalnim rezultatom 1:0 prošao dalje. Lester je identičnim rezultatom pobedio Birmingem, dok je Totenhem ispao posle penala, Norič je otišao dalje!

Pep Gvardiola je izveo prilično jak sastav, što potvrđuje napad - Žezus, Marez, Aguero, a iza su pomagali David i Bernardo Silva.

Ipak, Siti se mučio i do pobede došao tek u drugom poluvremenu, pošto je u 53. minutu Aguero iskoristio asistenciju Mendija i pogodio za 1:0. Ovim pogotkom ušao je u istoriju grada Mančestera, kao fudbaler koji je postigao najviše pogodak za jedan klub, Junajted ili Siti, prestigavši Vejna Runija.

Totenhem se opet mučio, na "Lejn" je večeras došao Norič. Totenhem je poveo golom Vertongena, izjednačio je Drmić i to je bio rezultat posle 90 i 120 minuta igre. U penal seriji heroj je Tim Krul.

Žoze Murinjo i da hoće, ne može mnogo da rotira, pošto svi znamo koliko ima problema sa povredama. Ipak, sve je dobro počelo po Totenhem, pošto je Vertongen u 13. minutu iskoristio centaršut Lo Selsa i pogodio za 1:0.

Gosti se nisu predavali i u 78. minutu, Josip Drmić je izjednačio na 1:1, uz dosta sreće i prethodno očajnu reakciju golmana Vorma.

Posle 90 minuta nije bilo pobednika, pa se otišlo u produžetke. Promene nije bilo, a OVDE pročitajte nastavak izveštaja.

U trećem večerašnjem susretu, Lester je ugostio Birmingem i takođe slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Brendan Rodžers takođe nije mnogo rotirao, uostalom, želi da napadne trofej u FA kupu, a čovek odluke bio je desni bek Rikardo Pereira, koji je postigao gol u 82. minutu.

Dakle, Siti i Lester su prošli u 1/4 finale, gde su još i Arsenal, Čelsi, Njukasl i Šefild Junajted, dok se u poslednjem meču u četvrtak sastaju Derbi Kaunti i Mančester Junajted. Čekamo još i kraj meča Totenhem - Norič!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke