FA Kup: Sjajni Sautempton ide u četvrtfinale!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.03.2022.
22:26
Izvor: Sportske.net

Kapiten Vord-Praus junak meča.

EPA-EFE/Naomi Baker
EPA-EFE/Naomi Baker

Povezane vesti

Fudbaleri  Sautemptona trijumfovali su na svom terenu 3:1 protiv Vest Hema u osmini finala engleskog FA Kupa.

Prvu priliku na meču ima li su gosti u 10. minutu preko Tomaša Součeka, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

U narednih dvadeset minuta nije bilo uzbuđenja, a onda je Sautempton poveo. Igrao se 31. minut  kada je sjanim golom levi bek domaćih Roman Pero doveo svoj tim do prednosti.


Gosti iz Londona došli su do izjednačenja posle 15 minuta drugog poluvremena. Posle kornera, najbolje se u šesnaestercu Sautemptona snašašao napadač „čekićara“ Majkl Antonio i poravnao rezultat.

Vođstvo Sautemptonu vratio je kapiten Džejms  Vord-Praus golom sa penala, prethodno je defanzivac Vest Hema Krejg Douson u svom kaznenom prostoru faulirao napadača domaćih Armanda Broju.


Imao je Douson veliku šansu u 90. minutu da svoj tim spasi poraza i meč odvede u produžetke, ali je ipak ostao tragičar meča, jer je njegov udarac glavom sjajno odbranio golman domaćih Kabaljero.

Konačnih 3:1 za Sautempton postavio je albanski napadač Armando Broja golom u 95. minutu i tako potvrdio plasman "svetaca" u četvrtfinale Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke