Fađolijeva ispovest - Dug od TRI miliona evra, uzimao pare od saigrača, primao pretnje da će mu lomiti noge!

Autor: Milovan Longinov
sreda 18.10.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Igrač Juventusa priznao sve.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Skandal sa ilegalnim klađenjem potresa italijanski fudbal, a najviše Sandra Tonalija i Nikola Fađolija.

Već smo pisali ranije danas da je Sandro Tonali priznao na saslušanju kod javnog tužioca da se kladio čak i na mečeve Milana kada nije igrao, a njega navodno čeka suspenzija od godinu dana.

Nikolo Fađoli, vezista Juventusa, takođe je saslušan, a italijanski mediji otkrivaju ključne detalje iz njegovih iskaza.

Prema Fađolijevim rečima, sve je počelo leta 2021. godine kada mu je saigrač u kampu mlade reprezentacije (sve upućuje da je to bio Sandro Tonali) objasnio kako da pristupi sajtu za ilegalno klađenje. Od njega je i video kako sve funkcioniše i da je registracija vrlo jednostavna, te da mu je nemoguće ući u trag. 

Fađoli je počeo da se kladi na teniske i fudbalske utakmice, na ilegalnim sajtovima za klađenje, koji su menjali svoja imena iz meseca u mesec. 

"U početku sam se kladio jer sam imao previše slobodnog vremena. Odradim trening ujutru, nakon odmora, imam ceo dan. Igrao sam kazino, kladio se na fudbalske i teniske mečeve. Nisam shvatao ozbiljnost klađenja na ilegalnim ili legalnim sajtovima za klađenje. Za mene je jedina i ključna razlika bila što je na ilegalnim bilo moguće da se kladiš bez svog novca, na "kredit". Bilo je zabavno, ubijao sam vreme, ali problemi su počeli u januaru 2022. godine kada sam došao u Torino. Bio sam pod ogromnim stresom jer je moj dug od septembra narastao i počeo sam da ulažem ogromne sume novca da bih sve izvadio", priznao je Fađoli.

On je takođe priznao da je Juventus naglasio svim igračima da je klađenje strogo zabranjeno, ali da se nikada nije ni kladio na mečeve "stare dame". 

"U septembru 2022. moj dug je bio 250.000 evra, pa su sajtovi za ilegalno klađenje počeli da me pritiskaju da uplaćujem novac. Kada nisam imao novca, davao sam svoje skupocene satove. Od septembra 2022. počeo sam da se kladim na sve moguće mečeve, čak i Serije B i Lige Pro, sedeo sam ispred televizora i pratio utakmice. Nikada nisam nikome iz kluba rekao za moj problem, jer nisam nikome verovao", rekao je Fađoli.

No, ni tu nije kraj, jer je priznao da je uzimao novac od saigrača.

"Istina je da sam uzimao pozajmice da bih pokrio dugove ili uložio novac da bih uspeo da dobijem i vratim. Federiko Gati mi je dao 40.000 evra, rekao sam mu da treba da kupim sat svojoj mami, a da mi kartica blokirana. Drugu pozajmicu uzeo sam od Radua Dragusina, trenutno člana Đenove. Želim da naglasim da je moja namera bila da vratim te pozajmice svim prijateljima i da im otkrijem pravi razlog zbog kog sam uzimao novac. Ali, problem je bio što su moji dugovi narasli na tri miliona evra, uglavnom na ilegalnim platformama. Najgori period bio je u martu i aprilu, kada sam se plašio, jer sam dobijao pretnje od vlasnika tih sajtova da će mi polomiti noge. Kada sam napuštao teren na meču Sasuolo - Juventus plakao sam pred kamerama razmišljajući o svom problemu zbog klađenja. Želim i da naglasim da se više ne kladim i da nameravam da nastavim sa terapijom, jer sam uvideo da mi je potrebna pomoć", zaključio je Fađoli. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke