Fantastičan meč - "Bernabeu" će pamtiti majstora Čukvuezea!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 08.04.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Viljareal slavio u Madridu!

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Fantastična partija Viljareala u okviru 28. kola španske Primere, savladali su Real Madrid na Bernabeu rezultatom 2:3 (1:1) u jednoj od najboljih utakmica ove sezone u Primeri. 

Potpuno neverovatna situacija u 16. minutu, Real je stigao do prednosti pošto je Asensio bio na levoj strani, poslao jaku loptu u sredinu, a onda je lopta od Reine i Toresa otišla u mrežu Viljareala - 1:0. Nesrećan početak gostiju. 

Ipak, Real nije bio tim koji je bio dominantan, pre svega jer je Viljareal bio konkretan, imao dosta opasnih napada i teško je bilo Anćelotiju da ih zaustavi. 

Sa druge strane, pretili su Benzema i Rodrigo, ali je Reina bio odličan.

Viljareal je stigao do zasluženog izjednačenja u 39. minutu utakmice, tada je Čukvueze uspeo da se dokopa lopte posle pasa Lo Selsa, onda se maestralno oslobodio Naća i vrlo lako došao u gol šansu, iskoristio je i pogodio za 1:1.

Već na startu drugog poluvremena bilo je 2:1 u korist Real Madrida, tada je odbrana Viljareala neshvatljivo reagovala i praktično pustila Vinisiusa da prođe do šanse za gol, ali nikako ne smemo da umanjimo majstorstvo Brazilca koji je prethodno primio loptu - leđima. Velika brzina, dovoljno da zbuni odbranu gostiju, pogodio je za 2:1. 

U nastavku još jedna šansa za Vinisiusa koji šalje loptu pored gola, a Viljareal je u roku od desetak minuta napravio tri ozbiljne situacije pred golom Real Madrida, postigao i gol koji je bio poništen zbog ofsajda. Ipak, onda u 71. minutu izjednačenje. 

Opet je taj Čukvueze je prošao po desnoj strani, nezaustavljiv je bio, poslao loptu u sredinu, a najsnalažljiviji je bio Morales za 2:2!

Anćeloti je morao da ubaci Modrića, ali bilo je prekasno, i ne samo to, Viljareal je imao Čukvuezea. Igrao se 80. minut kada je ulazio sa desne strane ka sredini, namestio se i šutirao sa 16 metara, pravo u gornji levi ugao za pobedu.

Pokušavao je Real, Rodrigo je imao šansu, ali sve je ostalo na nivou pokušaja, gosti apsolutno zasluženo stižu do sva tri boda. Imao je Real potencijalni penal kada je Kamavinga pao, ali je VAR preinačio odluku. 

Uglavnom, odlični Viljareal večeras, dokazali su klasu, zasluženo savladali prvaka Evrope. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke