Fantazi Masteri - Najava 15. kola Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
utorak 05.12.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Čeka nas novo uzbudljivo kolo.

Povezane vesti

Terminologija statistike:

  • xG - expected goals - očekivan broj postignutih golova
  • xA - expected assists - očekivani broja asistencija
  • xGI - expected goals involvement - očekivano učešće u postizanju nekog gola, odnosi se na zbir xG i xA
  • NPxG - expected non penalty goals - očekivani broj postignutih golova ne račanujući penale
  • xGC - expected goals conceded - očekivani broj primljenih golova

Nema odmora, samo jedan dan bez fudbala i već danas se vraća Premijer liga. Mnoge informacije o fudbalerima će biti poznate nakon što ova najava kola bude objavljena.

utorak

1. Vulvsi - Barnli

Vulvsi dočekuju Barnli koji je razbio Šefild kod kuće. Barnli zaista ima nekoliko utakmica u nizu gde može juriti bodove, ako ciljate hrabre diferencijale onda Amdouni i Koleošo mogu donositi poene ili Tejlor odbrani. Ipak, Vulvsi su mnogo ozbiljniji od Šefilda. Najveća opasnost preti od Kunje i od Hvanga, oni mogu biti interesantna rešenja za vaš fantazi tim. Gari O’Nil je rekao da se nada da će Sa biti spreman da brani. Clean sheet je ove sezone gotovo misaona imenica, nema potrebe juriti iz ova dva tima defanzivce.

2. Luton - Arsenal

Da li Luton može da ponovi utakmicu protiv Liverpula i napravi probleme Arsenalu? Jedna od utakmica na kojoj bi odabir igrača Arsenala mogao da predstavlja slatke muke...ili zamku. Da li Arteta može da rotira nekoga od Žezusa ili Martinelija na primer i da mu započnu Trosar i Nketija? Neki utisak da najsigurnije minute imaju Saka, Odegard, Saliba i Raja. Možda čak vidimo Zinčenka ili Gabrijela na klupi. Tomijasu je imao probleme sa povredom, verovatno će Vajt biti starter.

 

 

 

sreda

3. Brajton - Brentford

Brajton i Brentford bi mogla da bude još jedna utakmica sa dosta golova. Da li će Pedro konačno biti starter nakon druge utakmice u nizu na kojoj je bio strelac? Mitoma je dobio neke minute protiv Čelsija ali deluje daleko od forme sa početka sezone. Pitanje je da li je iko iz Brajtona pouzdana opcija posle svih povreda koje su osakatile tim. Kod Brentforda manje više znamo da je Mbeumo najsigurniji izbor za fantazi. Odbrana oba tima nisu među popularnijim. Neki diferencijali su definitivno Ferguson, Visa i Adingra.

4. Kristal Palas - Bornmut

Oba tima su mogla biti zadovoljna ishodom u 14. kolu. Solanke i Eduar su bili strelci i obojica su sasvim korektne napadačke opcije kao neki igrači koji mogu da vam naprave razliku, sa tim što Kristal Palas nakon ovog meča ima baš težak raspored. Treba još spomenuti Andersena i Mičela sa nešto većim procentom vlasništva koji će postepeno opadati nakon ovog kola, ovo je verovatno i najveća šansa za clean sheet poene u narednom periodu. Da li mogu Olis i Semenjo do novih poena?

5. Fulam - Notingem Forest

Fulam je skupo prodao kožu Liverpulu i taj meč može da im bude podstrek pred domaćinstvo Notingemu koji je odigrao jednu lošu partiju na svom terenu na kojem je poražen od Evertona. Fantazi opcije iz Fulama su uglavnom bile izbegavane do sada jer je Fulam bio nedovoljno dobre. Nije ni u Notingemu mnogo bolja situacija. Sve svodi na dva imena - Gibs-Vajt i Elanga. Notingem ima dobar raspored i obojica su jeftine izbori za sredinu i mogli bi da naprave razliku ako donesu poene. Za početak moraju odigrati mnogo bolju utakmicu nego protiv Evertona.

6. Šefild Junajted - Liverpul

Jedna od onih utakmica gde neki mogu da se nadaju goleadi i da igrači poput Salaha, Nunjeza, Diaza i Aleksander-Arnolda lako mogu da budu dvocifreni. Ipak, Šefild je otpustio trenera Hekingbotoma i odmah se pale lampcie zvane „new manager bounce“. Mnogo puta su umeli slabiji timovi nakon šok terapije i smene trenera da pruže znatno bolje partije i čak iznenade favorite. Ne mora da znači da će ovo zapravo da se desi ali...nikad se ne zna. Neko ko ima dva ili tri fudbalera Liverpula ima velika očekivanja od ovog meča.

 

7. Aston Vila - Mančester Siti

Mančester Siti će na ovoj utakmici biti bez Rodrija i Griliša koji su sakupili 5 žutih kartona. Mančester Siti je ove sezone izgubio obe utakmice na kojoj su bili bez Rodrija. Ovog puta gostuju na vrućem Vila parku i biće to jedan jako težak meč. Ovo može da bude nova prilika da poene donesu Votkins i Dijabi jer odbrana Sitija nije toliko čvrsta, a naročito ne kada nema Rodrija. Dijabi je dobio odmor protiv Bornmuta, kao i Keš i neka je pretpostavka da će sada biti starteri. Doku izgleda da ima probleme sa povredom i sva je prilika da su minuti zasigurni za Alvareza i Fodena. Njih dvojica su uz Halanda i doneli poene protiv Totenhema.

8. Mančester Junajted - Čelsi

Derbi kola u koji Čelsi ulazi kao tim koji je trenutno u boljem raspoloženju. Malo šta dobrog funkcioniše u Mančester Junajtedu i novi sudar sa realnošću su doživeli na gostovanju Njukaslu. Odavno su njihovi igrači zaboravljeni kao relevantne fantazi opcije. Sa druge strane, Palmer bi trebalo da bude starter ovaj put. Imamo i Džeksona koji je doneo poene protiv Brajtona i Sterlinga kao dva igrača koja će biti najveća opasnost po gol Đavola, uz Palmera. Da li je vreme da Nkunku debituje? Čelsi ima korektan raspored u narednom periodu, neka hrabrija opcija na golu bi mogao biti Sančez, na ovom meču će Džejms biti u sastavu i verovatno starter. Možda je došao trenutak da se priča i o Čelsijevoj odbrani jer su po statističkom parametru xGC šesti tim u ligi.

četvrtak

9. Everton - Njukasl

Njukasl je nesalomiv, čak i sada kada su ostali bez Poupa skoro do kraja sezone. Dubravka će na gol, a videćemo da li će u januaru da se traži novi golman. Ono što može da bude problem je umor...Njukasl je na 3 meča u nizu izveo istih 11 i to u razmaku od 9 dana. Takođe, i Gordon ima određene probleme koji ne bi trebalo da su teže prirode. Tripije je nastavio sa sjajnim brojkama i jako je teško prodati ga bez obzira na trenutnu situaciju. Clean sheet poene bi mogli da donesu na ovom meču, što znači da su Laseles, Livramento i Šer dobar izbor. Vilson se vratio treninzima što bi moglo ugroziti minute Isaku. Kod Evertona u odsustvu Kalvert-Luina je zablistao MekNil, a Dukure je standardno bio blizu gola protivnika.

 

 

10. Totenhem - Vest Hem

Još jedan londonski derbi. Ono što ne odgovara Sonu i njegovom stilu igre je postavka odbrane Vest Hema koja je mnogo bliža svom golu i što teško da će biti mnogo prostora za igru u tranziciji. Sa druge strane, Kudus i Bouen vrlo lako mogu da iskoriste to što je odbrana Totenhema visoko postavljena, sa tim što se u tim sada vraća Romero. Ipak, ovde bi trebalo očekivati golove na obe strane. Poro, Kuluševski, Džonson, Vord-Praus i Souček mogu da naprave razliku kao dobri diferencijali.

Marko Čulić - Fantazi Masteri

Za kraj, neke statističke brojke koje vam mogu značiti:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke