Fantazi Masteri - Najava 28. kola Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
petak 08.03.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se Premijer liga.

Povezane vesti


 

Terminologija statistike:

  • xG - expected goals - očekivan broj postignutih golova
  • xA - expected assists - očekivani broja asistencija
  • xGI - expected goals involvement - očekivano učešće u postizanju nekog gola, odnosi se na zbir xG i xA 
  • NPxG - expected non penalty goals - očekivani broj postignutih golova ne račanujući penale
  • xGC - expected goals conceded - očekivani broj primljenih golova

 

Malo duplo kolo, međusobne utakmice 4 od 5 timova koji se nalaze na samom vrhu lige i mnogo toga zanimljivog nas očekuje u narednim danima.

1. Bornmut - Šefild (H) i Luton (H)

Idealna prilika da svi imamo Solankea u našim fantazi timovima i da nam bude kapiten, ko nije iskoristio Triple Captain sad je zaista fina prilika za to. Koliko je realno da se pred prazno 29. kolo isforsira to da se u fantazi timu nalaze čak 3 fudbalera Bornmuta? Povreda Senesija ne ide na tu ruku. Ne ide ni to da fudbaleri koji igraju na sredini uglavnom nisu dovoljno konstantni, a nikome nije ni zacementirana minutaža. Možda uteha može biti golman Neto. U slučaju da želite da imate defanzivca koji će na oba meča biti starter to je onda Zabarnji, a hrabriji izbor Miloš Kerkez.

2. Luton - Kristal Palas (A) i Bornmut (A)

Mala prednost Lutona u odnosu na Bornmut je da će Luton imati utakmicu u 29. kolu, a Bornmut neće. U slučaju da ne planirate Free Hit za 29. kolo neće vam se toliko obiti o glavu ako imate više fudbalera Lutona. Ne deluje izvesno da ćemo Adebaja videti pa je Moris ponovo na meniju, kao u prvom delu sezone kada je Luton imao duplo kolo. Možda i popularnija opcija će biti Alfi Dauti, kao jedan od najboljih ofanzivnih bekova ove sezone kada je u pitanju uticaj u napadu. Dosta se spominje Ros Barkli koji će biti jako zanimljiv diferencijal u ovom kolu. Ostatak fudbalera Lutona realno nije vredan pažnje.

 

subota

1. Manečster Junajted - Everton

Nakon dva uzastopna poraza Mančester Junajted mora sve fleke da ispere protiv Evertona. Sigurno da će biti mnogo lakše nego na Etihadu ali ko u redovima Đavola pruža govor tela kao da je dostojan fantazi pažnje? Garnačov uticaj je značajno manji od kako nema Hojlunda. U prošlom kolu su Bruno i Rašford doneli poene ali je to ove sezone anomalija kada su njih dvojica u pitanju. Odbrana odavno nije deo tima o kojem se uopšte razmatra. Kod Evertona su Dukure i MekNil najopasniji.

2. Vulvsi - Fulam

Informacije koje su se pojavile u četvrtak su da je Neto odradio blaže treninge u teretani ali ne i sa prvim timom Fulama. Odjednom smo došli do toga su Fulamu van stroja sva tri startna napadača! Sa tim se verovatno i završava priča oko Vulvsa i fantazi akvizicija, mogli smo videti jedno vrlo ofanzivno kretanje i pozicioniranje Ait-Nourija koji igra beka ali u ovom trenutku je možda ipak preveliki rizik. Fulam kao vetar, poprilično nepredvidiv ali bez ikakve opasnosti kada je u pitanju opstanak. Rodrigo Muniz je postigao gol i asistirao na meču protiv Brajtona i trenutno najbolja jeftina opcija za napadača za fantazi, idealan za formaciju 4-4-2 ili 3-5-2 da bude na klupi i da ulazi po potrebi.

3. Arsenal - Brentford

Verovatno još jedna utakmica u nizu na kojoj se očekuje da Arsenal nekliko put zatrese mrežu jer je Brentford jedna od najlošijih odbrana lige, takođe su i izmučeni povredama. Arteta je danas umanjio brigu navijača Arsenala sa izjavom da se nada da će Martineli i Saka biti spremni za ovaj meč. Saku je mučila bolest, a Martineli je povredio zglob protiv Šefilda. Arsenal u ovom nizu sjajnih partija nudi diferencijale kao što su Haverc, Rajs i Odegard. Haverc je verovatno odbojan zbog fantazi istorijata, Rajs zbog pozicije, a Odegard je prošle sezone bio u rangu Sake i Martinelija. Ko ih je imao u prethodnom periodu odlično je prošao. Ipak, teško je zamisliti fantazi tim bez Gabrijela/Salibe ili čak obojice. Da li je došao trenutak da Mope ili Toni skinu clean sheet poene?

 

 

 

nedelja

4. Aston Vila - Totenhem

Jedan od derbija ovog kola, borba za 4. mesto. Oli Votkins je kandidat za igrača sezone i on je obaveza u svakom fantazi timu, u poslednje vreme ga aktivno prati Bejli i Luiz. Tu se i završava neka realna priča oko Vilinih akvizicija za fantazi. Pred ovaj meč ostaje nejasno još da li će uopšte Poro biti spreman, svi ostali u Totenhemu su zdravi. U prošlom kolu su gotovo svi ofanzivci doneli poene. Prednost na fantaziju mora imati Son jer u odsustvu Rišarlisona igra kao napadač, Totenhem će igrati i u 29. kolu pa bismo mogli videti Medisona i Džonsona kao neke zanimljive diferencijale, pa čak i Kuluševski koji je više u drugom planu. Dok se ne vrati Poro na teren verovatno je Udogi najbolja defanzivna opcija.

 

5. Brajton - Notingem Forest

Dva ubedljiva poraza na poslednje dve utakmice i to bez postignutog gola (Fulam i Roma). Nije baš dobar uvod za Brajton kome gostuje Notingem Forest u trenutku kada su na 17. mestu i kada su lampice upaljene. De Zerbi nas je ponovo sve zeznuo u prošlom kolu kada je ostavio Grosa i Adingru na klupi, male su šanse da će ponovo isto da se desi. Estupinjan je odigrao kao starter i završio sa 0 poena…Nezgodan trenutak da se oslanjamo na fudbalere Brajtona, osim ako je neko profitirao na sjajnoj seriji poena Grosa u tokom februara. Notingem tokom cele sezone nudi jeftine diferencijal na sredini terena koji periodično bljesnu ali nedovoljno da budu u užem izboru. Elanga i Gibs-Vajt će svaki put moći da vam naprave razliku ako ih imate u timu, ali je veći strah od onih fudbalera sa mnogo višim procentima vlasništva da ne poremete sve planove.

 

6. Vest Hem - Barnli

Povratkom Pakete na teren Vest Hem je vezao dve pobede, a Bouen je oba puta bio u poenima. Brine raniji izlazak Emersona sa terena zbog povrede na utakmici sa Frajburgom. Vest Hem će definitivno biti pod lupom jer će imati utakmicu u 29. kolu i očekuje se ponovni skok procenta vlasništva Bouenu, a sa druge strane možemo preporučiti Kudusa i Vord-Prausa kao zanimljive diferencijale pred utakmicu sa Barnlijem.

7. Liverpul - Mančester Siti

Jedna od onih utakmica gde nam ne bude žao da se desi i sve suprotno od onoga što želimo na fantaziju. Poslednji susret Klopa i Gvardiole u Premijer ligi. Ulog je veliki, mesto lidera na tabeli Premijer lige. Spremite kokice i nadamo se da ćemo uživati tokom 90 minuta! Kada već pišemo o fantaziju, zvuči ludo ali je istina da je transfer Haland u Karltona Morisa pred ovo kolo jako popularan. Mančester Siti nema utakmicu u 29. kolu, a potom ima mečeve sa Arsenalom i Aston Vilom…u neku ruku bi moglo da se proba bez njega…barem na kratko. To se isto odnosi i na Fodena ili nije u redu da se prodaje igrač koji je postigao dva gola Mančester Junajtedu? Darvin Nunjez je zdrav i imao je svo šou protiv Sparte i posle 29. kola će ponovo biti jedan od kandidata za vaš fantazi tim. Mo Salah se vratio i 99% će biti starter protiv Mančester Sitija, ali da li je vreme da se odmah dovede?

 

ponedeljak

8. Čelsi - Njukasl

Poketino je na konferenciji za medije izjavio da su Kolvil i Čilvel dodati na listu povređenih igrača što Čelsi stavlja u nezgodnu poziciju pred domaćinstvo Njukaslu. Sve u svemu priča oko fantazi opcija u Čelsiju se svodi na Kola Palmera i Mala Gusta. Gusto bi mogao u skorije vreme da sebi zacementira mesto startnog desnog beka, čak i kada se Džejms oporavi. Njukasl je konačno odigrao jedan odličan i siguran meč protiv Vulvsa, uz to su i sačuvali mrežu. Veliki hendikep će biti nedostatak Tripijea, a Livramento bi mogao da bude odlična zamena. Gordon i Isak su radili ono što najbolje znaju na Sent Džejmsesu, da postižu golove. Može li Gordon konačno da donese poene na gostovanju, a da Iasak veže više utakmice bez problema sa povredom?

 

Autor: Marko Čulić - Fantazi Masteri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke