Fantazi Masteri - Najava 33. kola Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.04.2024.
18:01
Izvor: Sportske.net

Spremni za još jedno kolo?

Povezane vesti

 

Terminologija statistike:

  • xG - expected goals - očekivan broj postignutih golova
  • xA - expected assists - očekivani broja asistencija
  • xGI - expected goals involvement - očekivano učešće u postizanju nekog gola, odnosi se na zbir xG i xA 
  • NPxG - expected non penalty goals - očekivani broj postignutih golova ne račanujući penale
  • xGC - expected goals conceded - očekivani broj primljenih golova

 

Nekoliko utakmica koje će biti jako zanimljive, dosta nedoumica oko nastupa nekih fudbalera i kapitenske dileme.

subota

1. Njukasl - Totenhem

Njukasl je uspeo na gostovanju da sačuva mrežu i da savlada Fulam, ali se ne očekuje utakmica bez golova u obe mreže u ovom kolu. Gostovanje Totenhema Njukaslu miriše na poene na obe strane. Kod Njukasla znamo kako Gordon igra kod kuće i imamo Isaka koji je uhvatio ritam dobrih partija. U Njukaslu je Džonson u najboljoj formi u poslednje vreme ali je Son ipak neko bez koga se verovatno ne može ako se traže prioriteti iz Totenhema. Pedro Poro je dokazao da ga ne treba prodati, a ima i duplo 35. kolo uskoro. Da podsetimo da Totenhem neće imati utakmicu u 34. kolu i da budete oprezni ako nemate Free Hit. Ponovo neće biti Rišarlisona.

2. Brentford - Šefild Junajted

Još jedna utakmica koja bi mogla da bude efikasna. Došao je trenutak i da pišemo o nekome iz Šefilda, u pitanju je Ben Brereton Diaz. Napadač koji je na fantaziju igrač sredine terena na 7 odigranih utakmica ima 4 gola i jednu asistenciju. U duplom kolu može biti diferencijal iz senke i neko ko će osloboditi budžet za skuplje igrače. Brentford do kraja sezone ima odličan raspored, pa bi Toni i Mbeumo mogli biti neke interesantne alternative za fantazi.

3. Barnli - Brajton

Barnli je imao svoje šanse i prilike da se uključi u aktivniju borbu za opstanak ali ih nisu iskoristili. Brajton u ovom trenutku ne deluje kao da je pozitivnom momentumu. Malo golova postižu u poslednje vreme. Međutim, oporavio se Žoao Pedro i mogli bismo ga ubaciti u neku raspravu za vaš fantazi time jer imaju fin raspored i duplo 37. kolo, čak je i Paskal Gros pao u blagi zaborav, a bio je najkonstantniji ove sezone.

4. Mančester Siti - Luton

Pep nam nije mnogo toga rekao na konferenciji za medije i ne znamo kakvo je stanje sa Fodenom. Ostaće enigma do pred sam početak utakmica ko će biti starter protiv Luton. Nekako deluje da su veće šanse da zaigraju i on i Haland i u toj situaciji bi moglo biti vrlo neprijatno za one koje ih nemaju na fantaziju. Luton od novembra nije odigrao meč na kojem nije postigao gol i defanziva Mančester Sitija ne ide kao neka preporuka. Ovde bi dobri diferencijali mogli da budu Alvarez i Riko Luis pošto je protiv Kristal Palasa bio poprilično zapažen u napadu. Nije u redu da ne spomenemo De Brujena nakon sjajne partije protiv Palasa, ali malo je neizvesan njegov nastup nakon što se otrovao pred meč sa Realom iz Madrida.

5. Notingem Forest - Vulvsi

Još jedna nedoumica pred ovaj vikend će biti nastup Rajan Ait-Nourija, nakon nekih sjajnih utakmica kao krilo/napadač ga je zadesio peh sa povredom lista. Dobra vest za Vulvse je što se očekuje mnogo više minuta za Kunju, a i Hvang bi mogao uskoro da se vrati. Pred njihovo duplo kolo Sarabia deluje kao najsigurnija opcija, a ako Ait-Nouri bude spreman i on će biti kvalitetno rešenje. Porvatnici iz povrede su rizik ali će biti jaki diferencijali. Notingemom vladaju Kris Vud, Antoni Elanga i Morgan Gibs-Vaj, Vud šta god da uradi teško da će imati nešto veći procenat vlasništva, a konstantno postiže golove.

6. Bornmut - Mančester Junajted

Pamti se prva utakmica ove sezone i rutina Borntmuta na Old Trafordu. Ko je ovde favorit uopšte? Da li je iznenađenje ako Bornmut savlada Mančester Junajted na svom terenu? Iz ugla fantazija Solanke treba da ostane jer ima duplo 34. kolo, Tavernijea verovatno očekuje duža pauza, a u ovom kolu neće biti ni Semenja. Neki diferencijal bi mogao biti Klajvert, defanzivno Neto ili Zabarnji. Kod Mančester Junajteda prioriter Garnačo, čak i dugoročno zbog rasporeda. Ostalo je sve dosta hrabrije ili skupo.

nedelja

7. Liverpul - Kristal Palas

Kolike posledice može da ostavi remi protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu i ozbiljan šamar od Atalante na svom terenu? Salah, Bredli i Diaz su dobili odmor, što je dobro iz ugla fantazija. Darvin je zamenjen u 60. minutu što ne isključuje da bi i on mogao biti starter. Sledi im duplo kolo, a očekuje se povratak Alisona, Žote i TAA. To može ugroziti minute svim relevantnim fantazi opcijama, osim Salahu. Diaz ulazi ponovno kao jak diferencijal, a ima sjajne brojke u poslednje vreme, isto kao i Mek Alister. Mateta, Eze i Olis će dati sve od sebe da skinu clean sheet poene Van Dajku i družini, a Van Dajk je najsigurnija opcija iz odbrane Liverpula ako gledate dugoročno.

8. Vest Hem - Fulam

Bouena nije bilo u sastavu Vest Hema protiv Leverkuzena, Vest Hemovi igrači su daleko od žiže javnosti zbog rasporeda jer neće imati duplo kolo. Fulam je nepredvidiv i nemaju za šta da se bore. Muniz nije bio strelac na poslednje dve utakmice, a ako ne bude Bouena nema ni najpopularnije opcije kod Čekićara. Teško je uveriti nekoga da sad treba da se u vaš tim ubace Kudus, Paketa ili Vord-Praus, jer ima boljih opcija i mnogo fudbalera sa duplim kolima.

9. Arsenal - Aston Vila

Najsvežija informacija od jutros je da Gabrijel nije viđen na treningu, što ne mora ništa da znači. Arsenal ima gust raspored i revanš sa Bajernom sledeće nedelje. Da li će Arteta da rotira i ko je rizičan? Da li Saku očekuje odmor, iako je već propustio duel sa Lutonom. Može li se tako nešto reći i za Odegarda jer nije bio na poštedi već neko vreme. Ipak, ne možemo pričati o poštedi kada dolazi Aston Vila u goste. Votkins se vratio i postiže golove, a veliki hendikep će biti izostanak Luiza. Votkins čak i neće imati surov procenat vlasništva zbog rasporeda Vile. Ko god da je protivnik, Arsenalu sledi duplo kolo i ne odričite se defanzivaca.

ponedeljak

10. Čelsi - Everton

Everton je svoju krvavo izvojevanu pobedu nad Barnlijem platio sa dva oduzeta boda, a Čelsi je još jednom uspeo da ne savlada davljenika. Palmer je nastavio da donosi poene i teško je bilo koga drugog predstaviti kao kvalitetnu opciju iz Čelsija. Čelsi ima duplo 35. kolo, a Everton duplo 34. kolo. Kod Evertona u obzir dolaze samo Pikford i štoperi verovatno. Ne deluje ni da će Čelsi da pruži neke druge kvalitetne opcije osim Gusta i Palmera.

Marko Čulić - Fantazi Masteri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke